A CNN legjobban várt épületei közé is felkerült a Magyar Zene Háza

2021. január 4. 17:16
A tervek szerint 2021 decemberében adják át a Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Házát.

„Legfigyelemreméltóbb épületek, melyek 2021-et fogják formálni” című cikkében foglalja össze a portál, melyek azok a különleges épületek a nagyvilágban, melyek 2021-ben várhatóan megnyílnak, vagy befejezik építésüket. A listára múzeumok, kollégiumok, hotelek mellett felkerült a Magyar Zene Háza is.

Mint a CNN is írja, a japán Sou Fujimoto tervezte épület ƒ– amely egyszerre lesz múzeum, zenei rendezvényhelyszín és oktatási központ is – a Liget Budapest projekt egyik kiemelkedő beruházása, amely radikálisan újragondolja a magyar főváros legnagyobb parkját. A Városligetben épülő ház Magyarország zenei történelme előtt kíván tisztelegni, a rövid ismertetés kitér a tetőzet felületét áttörő egyedi tervezésű lyukakra, melyeken a ligeti fák bújnak majd át. Beszámolnak arról is, hogy a projekt keretében a Városligetbe költözik a Néprajzi Múzeum is, valamint említésre kerül az ötvenezer négyzetméteren épülő Új Nemzeti Galéria is.

A listán a Magyar Zene Háza mellett olyan beruházások szerepelnek, mint a New York-i Far Rockaway Könyvtár, a Tajpeji Előadóművészeti Központ, a quitói Aquarela lakókomplexum, a rönnei (Dánia) Hotel Green Solution House (a világ első zöld szállodája), az amszterdami OurDomain Student Housing diákotthon, a Sao Vicente-i Úszó Zenei Központ (Zöld-foki Köztársaság), valamint a Sunac Guangzhou Grand Theatre névre keresztelt kantoni színház.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig milyen szép is lenne, ha pálmafák lennének a helyén, Geri meg ott lengene indákon, és makogna valamit.

Majd ellopja a Mészáros...
(irónia)

Várkert Bazár, az új Nemzeti Színház, stb... most még ez a Liget projekt is....
Néhány évtized múlva a Műegyetemen a művészettörténeti-építészettörténeti vizsgán külön tétel lesz az Orbán korszaki építészet és műemlékvédelem.
Ókori görög és római, bizánci, román, gótikus, reneszánsz, barokk.... stb.....egyben, és külön az Orbán korszak.
Ez így helyes, elvégre néha engedni kell a külföldi nyomásnak is.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés