Magyar orvos is van Erzsébet királynő kitüntetettjei között

2021. január 2. 14:26
Szakmány Tamás Walesben élő orvosprofesszor a Brit Birodalmi Rend tagja lett.

Közzétették azoknak a névsorát, akiket II. Erzsébet királynő a lovagrendek tagjaivá kívánt emelni, érdemeik elismeréseképpen – írta meg az Infostart. A listán magyar név is szerepel: Szakmány Tamás Walesben élő orvosprofesszor a Brit Birodalmi Rend tagja lett.

Szakmány professzor Érden érettségizett a Vörösmarty Gimnáziumban, majd a pécsi Tudományegyetem orvosi karán lett az anaszteziológia doktora. 2004-ben tapasztalatszerzés végett költözött Angliába, Liverpoolban dolgozott és ott értesült arról, hogy Pécsett, az egyetemi klinikán leépítéseket terveznek, ezért a kint maradás mellett döntött. Öt éve lett Wales-ben a Gwenti Kórház súlyos betegeket ellátó részlegének az orvosa, majd vezetője. Hamarosan a Cardiffi Egyetem is igényt tartott a szaktudására, meghívta professzorának – írja a portál.

A koronavírus-járvány kitörésekor rendkívül fontos szerepet kaptak az anasztezológus szakorvosok, Szakmány professzor a súlyos betegek kórházi ellátásának walesi koordinátora lett.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehéz ezt így megítélni. Aki Egyetemi Klinikán dolgozott és nyugati tapasztalata is volt az ritkán lép vissza, azaz nem megy el egy kis vidéki kórházba vakbelet operálni. ( A komoly eseteket úgyis elviszik innen. )

Igen, akkoriban a bűvszó az "oktató/hallgató" arány volt. Azon röhögtünk, hogy a legjobb a matematikusoknak, akik ugyanazt az anyagot, kis módosítással, akár egy sportcsarnokban is leadhatnák, csak össze kell szedni a különböző Karok hallgatóit.

Nem valószínű, mert annyira eltérő nézetei vannak a "szövetkező" pártoknak, hogy aligha képzelhető el stabil koalició.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés