ORFK: Életveszélyesen megsérült az Újpesten megkéselt rendőr

2020. december 24. 14:21
Kolléganője, aki agyonlőtte a támadót fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők az Újpesten csütörtök reggel megkéselt rendőrt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. A támadót a sérült járőr társa lelőtte.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa – egy férfi és egy nő – 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre. A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Gál Kristóf közölte: a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. A szóvivő hangsúlyozta: a jelenleg is műtőben levő őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa – és vélhetően a saját – életét. Gál Kristóf a rendőrség állománya nevében aggodalmát fejezte ki a sérült rendőrért, mielőbbi teljes gyógyulást kívánva neki. A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, a nyomozásról a későbbiekben adnak tájékoztatást – tette hozzá.

(MTI)

(Fotó: Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán)

Összesen 209 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De hülye vagy édes fiam! Szerinted hányadik késszúrás után kellett volna a másik rendőrnek lőnie?

Mielőbbi felgyógyulást a kórházban fekvő rendőrnek, a rendőrnő mindenki pédalképe lehet, azoké, akik a törvényesség, a rend, s nem a káosz elkötelezettjei.

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok, a szeretet, egymás megbecsülésének, oldalaktól független tiszteletét, felfedezését, az egyéni boldogság közösségi nélküli felismerését. Kedves DK-s barátaim, hallgassátok a Moszkvaparti estéket, Jobbikosok, a Mindent vissza dalait, ha megengedi a kommunista pártfegyelem, én hallgatom kedvencemet, Orad Katzot, mindenki hallgasson zenét, csak maradjatok békességben, szeretetben. éljétek meg az utolsó előtti békés karácsonyt, amikor még még Lipóciában sem a müezzinre kell figyelnünk.....

Köszönöm és viszont kívánom. Vigyáznunk kell magunkra, 22-be győznünk kell, Viktort 30-ig miniszterelnöknek!

Igen, a vörös, megvásárolható ügyvédek, magyar és a többiek.....

Lőni és lőni, a rendes rendőr és a rendes állampolgár védelmében....fiúk, lányok, holnap is lőjetek ezekre a mocskokra. A mi védelmünk érdekében. juj, jönnek a kis buzi belvárosi jogvédők....őket meg ne védjétek.......ki se menjetek.

"A zavartan viselkedő támadó minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt"
"minden előzmény nélkül " pedig nem.
"A zavartan viselkedő támadó"
az effektíve a
maga az előzmény.
Csak, sajnos, a rendőrt erre nem képezték ki, ilyen alapdolgokra.
Vagy: nem figyelt eléggé.
Egy zavartan viselkedőt megközelíteni, belépni az aurájába, úgy hogy nem emeltetem fel a két karját, az hiba, mulasztás, trehány szolgálat...

Ez igaz, de ezt azért teszem, mert elemi a felháborodásom, hogy ilyen megtörténhet.
Az, ha egy rendőrre előkapva egy fegyvert rálőnek, kivédhetetlen, elismerem.
De, hogy közvetlen közelről, intézkedés közben, hasba szúrják, az érthetetlen.

Ezzel a gondolkodásmóddal annyi a baj, ha Dobó Istvánék, vagy Hunyadi Jánosék arra vártak volna, mikor: "tudható lesz, hogy hol, ki, mikor, mit, hogyan, na, " ... akkor most nem beszélgethetnénk itt. de máshol sem.
És én szeretek beszélgetni, megfelelő partnerrel.

Nem értem, hogyan lehet pontosabban leírni egy szituációt annál: hogy a rendőr szorosan megközelít egy őrjöngőt, egy őrjöngőt nem közelítünk meg szorosan, ezt egy gyerek is tudja.

Figyelj, ez komoly: sose menj közel egy kiszámíthatatlanul viselkedő emberhez, vagy ha igen, a szemed le ne vedd a két kezéről, de még a fejéről és a lábáról sem.
Ez így együtt látod-e, mekkora erőpróba, hiszen, ha a kezét figyeled, lefejel, ha a fejét, beléd térdel...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés