Film készül Reagan és Gorbacsov legendás találkozójáról

2020. december 13. 12:26
Az eredeti terveknek megfelelően Christoph Waltz alakítja Mihail Gorbacsov szovjet, Michael Douglas pedig Ronald Reagan amerikai elnököt.

James Foley (A sötét ötven árnyalata, A szabadság ötven árnyalata) rendezi az 1986-os izlandi szovjet-amerikai csúcstalálkozóról szóló, 2012 óta tervezett filmet, amelyben az eredeti terveknek megfelelően Christoph Waltz alakítja Mihail Gorbacsov szovjet, Michael Douglas pedig Ronald Reagan amerikai elnököt – értesült a Deadline.com amerikai filmes szakportál. A korábbi tervektől eltérően nem mozifilm, hanem minisorozat örökíti meg a hidegháború végét jelentő kétnapos történelmi reykjavíki találkozót. A 2012-es tervek szerint a rendező a brit Mike Newell lett volna. A projekt neve is változott, a produkciót Reykjavík helyett Reagan & Gorbachev címmel mutatják be tévécsatornák és streaming-szolgáltatók.

A minisorozatot a Paramount Television Studios valósítja meg Ken Adelman, az amerikai fegyverzetellenőrzési és leszerelési ügynökség egykori igazgatója Reagan at Reykjavik: Forty-Eight Hours That Ended the Cold War című könyve alapján. Az eredetileg különösebb jelentőség nélkülinek, csak a további tárgyalások menetének felvázolására szánt 48 órás reykjavíki szovjet-amerikai csúcstalálkozóból végül „a világot megváltoztató hétvége lett” – írta a Deadline.com. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól és mely műsorszolgáltatóknál lesz látható a történelmi dráma.

(MTI)

Fotó: Mihail Gorbacsov, az SZKP KB főtitkára (balra) és Ronald Reagan amerikai elnök beszélgetnek október 11-én a reykjavíki Hofdi-kastélyban tartandó kétnapos tárgyalássorozatuk megkezdése előtt. (MTI/ TASZSZ)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés