Nyomoz a NAV Bíró László ügyében

2020. december 12. 8:43
Költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárás Bíró ellen.

Költségvetési csalás gyanújával, Tényi István feljelentése alapján indított eljárást Bíró Lászlóval szemben a NAV – írja a Magyar Nemzet. Ezen kívül Hadházy Ákos is feljelentette Bírót hamis magánokirat felhasználása és költségvetési csalás miatt.

A NAV nyomozást rendelt el – erre lehet következtetni az adóhatóság Magyar Nemzetnek küldött válaszából, mely szerint a NAV „folyamatban lévő ügyről nem hozhat nyilvánosságra részleteket”.

Korábban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csupán a választás másnapján közölte: bár egy Bíróval kapcsolatos súlyos korrupciós ügyről tudomása volt, szolidaritásból erről a nyilvánosságnak nem, az ellenzéki pártok vezetőinek viszont beszámolt – akik ezután sem tettek semmit. A baloldali pártok egy nap hallgatás után közös közleményben határolódtak el Hadházy állításától, azt hangoztatva, hogy Bíróval kapcsolatos aggodalmaival egyiküket sem kereste meg a független képviselő – írja a portál.

Korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása

Tényi István ekkor korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen, amely alapján három év szabadságvesztésre is ítélhették volna a baloldal prominenseit, ám az ügyészség végül elutasította a beadványt. Tényi ezután immár költségvetési csalás gyanújával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen tett bejelentést. Utóbbi a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vizsgálati osztályának továbbította a feljelentést, amely a jelek szerint megindította az eljárást.

A Magyar Nemzet hozzáteszi: mindeközben Hadházy Ákos közösségi oldalán bizonyítékokat tett közzé Bíró László korrupciógyanús ügyéről, megerősítve: bizonyítani tudja, hogy az ellenzéki pártok vezetőinek értesülniük kellett a jelzéseiről, amelyeket többüknek személyesen tett meg. Hadházy végül bejelentette, hogy feljelentést tervez Bíró ügyében, ám a független képviselő hetekig halogatta a lépést, mondván, előtte más ügyekben fordul a hatóságokhoz.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés