Az amerikai Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét

2020. december 12. 7:46
Joe Biden győzelmét akarták érvényteleníteni négy tagállamban.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság pénteken elutasította Texas állam keresetét, amellyel Joe Biden demokrata párti jelölt győzelmét akarta érvényteleníteni a november 3-i elnökválasztáson négy tagállamban.

Texas azzal érvelt, hogy Georgiában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban tömeges csalást követtek el. A beadványhoz több állam igazságügyi minisztere és a washingtoni kongresszus számos republikánus párti tagja is csatlakozott. Donald Trump elnök is bejelentette csütörtökön, hogy felperesként csatlakozik a texasi keresethez.   

A bíróság szerint Texasnak nincs kereshetőségi joga az ügyben, mert nem tudta jogilag megalapozni ahhoz fűződő érdekét, hogy egy másik tagállamban miként folytatják le a választást.   

Michigan, Georgia, Pennsylvania és Wisconsin államokban – amelyekben Joe Biden győzött – a törvényszéktől a kereset elutasítását kérte, amely szerintük nélkülöz minden alapot.

(MTI)

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hol van az allitolagos republikanus tobbseg a Birosagon? vakondokok gyulekezete, arulok viperafeszke

Akkora a dezinformált, PC-Neokon kettőse által lebutított társadalom bizonytalansága, hogy a legfőbb bírók egyszerűen - "magasabb" érdekből, értsd: nehogy kitörjön a polgárháború! - rövidre zárnak mindent, ami a bizonytalanság fokozása felé mutat.
Itt a tényeknek, az igazságnak a relevanciája: NULLA.
Ez ma az Egyesült Államok.
Ugyanaz, mint a cár Oroszországa, egykor.
A különbség csak annyi, - ez azonban nem lényegtelen! - hogy az orosz cárral szemben az USA-bitorló Roth. & Co a világ magasan legerősebb fegyveres ereje fölött IS!!! rendelkezik...

Élnek kint rokonaim, haverjaim, beszélgetve velük azt mondták, hogy az ország a jogászok és adószakértők paradicsoma. Minden állam valamennyire önálló saját kongresszussal, szenátussal és többfokozatú igazságszolgáltatási rendszerrel. E fölött van korlátozott jogkörrel a szövetségi állam, az USA. Simán elképzelhető, hogy elővarázsoltak egy jogszabályt, ami azt mondja ki, hogy egyik állam, akkor perelheti a másikat, ha annak részéről valamilyen jogsérelem éri. Szerintem ezt nem tudták bizonyítani, hiszen még az is eltérő, hogy az az adott állam mennyire köti meg az elektorai kezét. ( Kötelezően kell szavazniuk vagy indokolt esetben eltérhetnek...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés