Soros György nem örül a brüsszeli megállapodásnak

2020. december 11. 10:53

Deák Dániel
Facebook
Elégedetlen a magyarországi és az európai baloldal teljesítményével, akik nem tudták teljesíteni az amerikai spekuláns elvárásait.

„Jól példázza Magyarország tegnapi sikerét az is, hogy Soros György sem örül a brüsszeli megállapodásnak. Az amerikai spekuláns a magyarországi helytartóinak számító balliberális politikusokkal ellentétben úgy látja, hogy a kialkudott kompromisszum »a lehető legrosszabb, ami születhetett« és Orbán Viktor »óriási győzelmet« aratott.

  • Soros egyebek mellett arról írt legújabb, a Project Syndicate nevű oldalon megjelent cikkében, hogy szerinte a vétóval való fenyegetőzés Orbán részéről csak blöff volt, aminek »Merkelék sajnos bedőltek«.
  • Ugyancsak szembemegy Donáth Anna, Dobrev Klára és a többi balliberális politikus véleményével Soros azon megállapítása, miszerint az elfogadott megállapodás »lényegesen gyengíti a jogállamisági kitételt«.
  • Soros azt is írta, hogy a jogállamisági kitétel életbe lépése akár két évet is csúszhat a mostani megállapodás értelmében, ami »óriási győzelem Orbán számára«, hiszen ez könnyen azt jelentheti, hogy a jogállamisági kitétel »csak a 2022-es választások után lép majd életbe«.

‼Magyarra lefordítva: Soros György elégedetlen a magyarországi és az európai baloldal teljesítményével, akik nem tudták teljesíteni az amerikai spekuláns elvárásait...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Klasszikust csak pontosan: "mint komor bikáé, olyan a járása"
Amúgy egyetértek . Üdv

Soros a saját embereit sem olvassa, akik szerint Orbán akkora pofont kapott, mint annak a rendje?

Most ugrott be, hogy a hazai ellenzék nem is az itthoniaknak mondta, hogy OV vesztett, megbukott, kapufát lőtt, hanem Sorosnak üzentek. Betojtak, mit szól az öreg? Meg akarták vezetni:-))))

Attól függ, kit értesz Brüsszel alatt? Az előző EP-ben a teljes létszám harmada szerepelt a soros listan.
Most egy-két kedvenc alelnök: Timmermans, Jourova.
Egyet nem vesztek figyelembe Sorossal és a hazai ellenzékkel egyetemben: a megállapodást meg 25 allam-es kormányfő megszavazta. Ez demokrácia, meg ha nem is tetszik nektek.

Jourova már elkezdett dolgozni, hogy ha örülünk, az európai bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja a beadvanyunkat. Soros elégedett lesz vele.

Hülyéket beszélsz. Inkább egy istenét, de legalább egy messiásét figyeli:
„Valamifajta istennek képzeltem magam” – írta Soros György magáról. „Igazság szerint már gyerekkorom óta voltak bennem erős messiás elképzelések, amikről tudtam, hogy kordában kell tartani, máskülönben bajba sodornak engem.
(Los Angeles Times, 2004. október 4.)

Értük el? Ne arasd más babérjait.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés