A Népszava szerint Budapest és Varsó megfőzte Merkelt

2020. december 10. 9:50
Ha elfogadják a német kancellár által kidolgozott kompromisszumot, Orbán Viktor gyakorlatilag szabad kezet kap a 2022-es választásokig.

Ma este még háttértárgyalások, holnap reggel partra szállás” – közölte brüsszeli kiutazása előtt szerdán délután Orbán Viktor mosolyogva a közösségi médiában közzétett videójában – írta meg a Népszava. Hozzátették: a mosoly annak szólt – bár Orbán ezt nem mondta ki –, hogy győzött: a lengyelekkel együtt keresztül tudta verni az unió soros német elnökségén a neki kedvező kompromisszumos megoldást.  

A lap szerint nem módosítják az uniós pénzek kifizetését a jogállami normák betartásához kapcsoló rendeletet, de elhalaszthatják és megnehezíthetik az alkalmazását, lényegében erről állapodott meg az EU soros elnöksége képviseletében Angela Merkel kancellár és a költségvetés valamint a járványügyi mentőcsomag vétójával fenyegetőző Orbán Viktor magyar, és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök – írják.

(Népszava)

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy németországi ismerősöm mondta hetekkel ezelőtt nevetgélve: Merkel már nem fog konflitust vállalalni a magyarokkal...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés