Tényi István feljelentést tett a BKV-busztender ügyében

2020. december 9. 9:06
Nyomozás indulhat a Karácsony Gergely főpolgármester vezette fővárosi városvezetés több hete húzódó BKV-botránya miatt – írta meg a Pesti Srácok.

Tényi István azért tett feljelentést, mert kiderült, Karácsony Gergely vezette főváros egy olyan cégtől akart buszokat bérelni, amely egyáltalán nem rendelkezik járművekkel, a pályázat kiírásakor még nem is létezett, illetve offshore hátterű, a tulajdonosok mögött pedig a szocialista oligarcha Leisztinger Tamás tűnik fel – írta meg szerdán reggel a Pesti Srácok. A témával a PestiTV A Riporter című műsora is foglalkozott, a stáb egyik érintett cégnél sem talált „nemhogy buszokat, de még embereket sem.”

Tényi István még azelőtt fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy Karácsony Gergely bejelentette volna, hogy visszamondják a szerződést a kamucéggel. A Főpolgármester eleinte azt állította, hogy a szerződést meg se kötötték, ám egy dokumentum tanúsága szerint erre októberben mégis sor került. Tényi István szerint az ügyben „felmerülhet a hamis magánokirat felhasználásának gyanúja.”

Tényi István szerint vizsgálni kell, hogy a közbeszerzési eljárás során leadott referenciákban foglaltak fedik-e a valóságot. A BRFK pár nappal ezelőtti, a Pesti Srácoknak küldött tájékoztatása szerint megérkezett hozzájuk a feljelentés, amit a lap információi szerint nem a budapesti rendőrök, hanem az ORFK vizsgál, „nyilván azért, mivel az elfogultság látszatát is kerülni szeretnék” – írja a Pesti Srácok. 

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondtam már régebben, hogy a Leisztinger kiegyezett Orbán Viktorral.
Teljesen nyilvánvaló.

Orbán Viktor: Leisztinger Úr, legyen szíves valami ügyes trükkel hasbaakasztani a Drazsét és a KamuGerit.
Leisztinger Lőrinc: Ok, de akkor a szatmárnémeti szállodákat én veszem meg.
Orbán Viktor: Oké, de akkor ütős legyen.

... és így is lett, mert a paktum, az paktum. PunkTum.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés