Halálos fenyegetést kaptak a kárpátaljai magyarok

2020. december 4. 11:18
„Megmérgezünk titeket, akár a patkányokat”– újabb fenyegető levél érkezett kárpátaljai magyar szervezetekhez.

Újabb, a kárpátaljai magyarságnak címzett fenyegető levelet kapott a Kárpátalja.ma szerkesztősége – számol be a lap. A trágár megszólítást követően a fenyegetők ezt írják:

„Egy hetet kaptok arra, hogy elhagyjátok az ukrán földet. Ellenkező esetben mindannyiótokat megmérgezünk, akár a patkányokat. A túszaink vagytok. Az „első fecske” hét nap múlva érkezik. Várjátok.”

A címzettek között Magyarország ungvári és beregszászi konzulátusa, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, több helyi magyar sajtóorgánum és a Szürtei kistérség szerepelnek, mely a Kárpátalja.ma szerint arra utal, hogy a levél a kárpátaljai magyarság elleni, folyamatban lévő megfélemlítő akció részét képezi. A Kárpátalja.ma beszámol arról is, hogy legutóbb augusztusban kapott két, hasonló tartalmú fenyegető üzenetet a kárpátaljai magyarság. Akkor feljelentést tettek a címzettek, de azóta sincs fejlemény az ügyben.

(Kezdőképünket egy 2017-es kijevi nacionalista tüntetésen készítette Valentyn Ogirenko, a Reuters riportere.)

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha hű lenne az EU ahhoz, amit önmagáról mond, akkor duplán beavatkozna, mivel ott élő EU-s állampolgárokat és kisebbségeket fenyegetnek életveszélyesen, de ugye tudjuk mind, hogy ezek csak a tömegeknek szánt szöveg, és csak a magállamok érdeke számít, abban pedig nincsenek benne a magyarok - szóval erre sem fognak mondani semmit. Persze akkor felmerül a kérdés, hogy nekünk miért kellene a magállamok érdekeit támogatni, ha mi se számíthatunk tőlük semmire.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés