Az amerikaiak szerint a britek elsiették a vakcina elfogadását

2020. december 3. 22:57
Anthony Fauci bírálta a Pfizer/BioNTech-vakcina gyors nagy-britanniai engedélyezését

Bírálta a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának gyors nagy-britanniai engedélyezését csütörtökön Anthony Fauci, az amerikai allergológiai és fertőző betegségek országos intézetének igazgatója. A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) szerdán jelentette be, hogy az Egyesült Királyság a világon először jóváhagyja a vakcina forgalmazását. Az ügynökség arról számolt be, hogy alaposan bevizsgálta a készítményt az engedélyezés előtt.

Az MHRA közleményben reagált, miszerint a rövid idő semennyiben nem ment a vizsgálatuk szigorúságának rovására.

„Tudják, szeretem a briteket, nagyszerűek, kiváló tudósok, azonban most csak átvették a Pfizertől származó adatokat, s ahelyett, hogy nagyon alaposan ellenőrizték volna ezeket, azt mondták, hogy rendben, adjuk meg az engedélyt, és ennyi, ezt is tették” –mondta Fauci brit hírcsatornák tudósításai szerint.

Hozzátette, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) rendkívül gondosan bevizsgálja az új vakcinákat, amire szükség is van, ugyanis „épp elég problémánk van azzal, hogy egyes emberek egyébként is szkeptikusak az oltásokkal kapcsolatban. Ha gyorsan és helytelenül megkerültük volna ezt, hogy nyerjünk egy-másfél hetet, az szerintem ártott volna a szabályozási folyamat hitelességének” – emelte ki.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy kicsit remélem, hogy a magyar gyógyszeripar le tudja koppintani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés