Deutsch Tamás kizárását kezdeményezik a frakcióból néppárti képviselők

2020. december 2. 7:30
A fő okot erre a képviselő gestapózós kijelentései adták a Népszava értesülései szerint.

A fideszes Deutsch Tamás kizárását kezdeményező aláírásgyűjtés kezdődött az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában – értesült a Népszava. Az újság által megtekintett levelezésből kiderül, hogy az egyik kezdeményező Othmar Karas osztrák EP-képviselő. Az állítólagos levelet Manfred Weber frakcióvezetőnek címezték, és az indítványozók leszögezik: „döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait”.

Deutsch Tamás november 25-én a Magyar Nemzetnek adott interjújában reagált éles hangon Manfred Weber korábbi kijelentéseire, melyben a néppárti frakcióvezető úgy érvelt, hogy „amennyiben az igazságszolgáltatás függetlensége és a média szabadsága is maradéktalanul megvalósul Magyarországon, a kormánynak nincs félnivalója a jogállamisági feltételrendszertől”. 

Deutsch Tamás szerint „a Gestapo és az ÁVH is ugyanezt mondta: akinek nincs takargatnivalója, annak nincs félnivalója. De nagyon is jól emlékszünk arra, hogy a valóságban önkényes politikai döntések alapján bárkit, bármikor, bármiért meg lehetett büntetni. Már az is ijesztő, hogy a jogállamiság címszó köntösébe bújtatott elfogult, a kettős mércét rendszerszerűen alkalmazó eljárások az elmúlt években mindennapos gyakorlattá váltak az Euró­pai Unióban”. 

„Ez a történelmi tények kirívó és tűrhetetlen eltorzítása és a totalitárius rendszerek áldozatainak megcsúfolása. A nácizmus és a kommunizmus sötét napjainak Európája és a mai Európai Unió között éppen az a különbség, hogy ma jogállam van, a bírák függetlenek, a szólás és a média szabad” – fogalmaztak a képviselők a Népszava által hivatkozott levélben. Az aláírásgyűjtők „sokkolónak és szégyenteljesnek” nevezték Deutsch Tamás további nyilatkozatait, kizárásáról a Néppárt december 9-i ülésén szeretnének szavazást rendezni.

 

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Deutsch azt mondta volna, hogy "Süt a Nap", akkor azért próbálnák
meg őt kizárni. Ha nem szólalna meg, akkor meg azért.

Amit mondott D.T. az egy relevancia, maga a kőkemény igazság. A
kizárást kezdeményező politikus pedig tettével nem tett mást, csak
cáfolhatatlanul alátámasztotta D.T. megszólalásának szükségességét.


Beszéljünk inkább arról, hogy Orbán lefasisztázása, Sztálinhoz, Hitlerhez hasonlítása az EU-ban alapvető jog, de ha valaki a jelenlegi koholt vádas, koncepciós eljárást a nálunk jól ismert rákosista módszerekhez hasonlítja, az rögtön elfogadhatatlan vélemény. Csak egy érvet mondj arra, miért nem áll meg Deutsch hasonlata?

Ezt majd te elmagyarázod, de előtte tisztázzuk azt, hogy az EU birodalom, vagy jogokon alapuló szövetség? Mert egy birodalomban nincs ellenvetés, a jogokon alapuló szövetségben viszont a kisebbségnek is lehet ellenvéleménye, amit jogszerűen gyakorolhat. Mint például most az alapszerződésben biztosított vétójogot, amit arra találtak ki, hogy aki kisebbségbe kerül, az is védhesse az érdekeit. Mert az elején még demokratikusan képzelték el az EU-t, ez mára már megváltozott.

Sarkos megfogalmazásokra csak sarkosan fogalmazva lehet válaszolni. Ha az alapszerződésben rögzített vétójogot kétségbe vonják, koncepciós módszerekkel akarják kiiktatni, akkor a jogállamot bontják le. Ezt pedig nálunk jól ismerik a Rákosi időkből, miközben Nyugat Európának erről fogalma sincs. Ha lenne, nem futtatnák az Apró klán jelenlegi képviselőit. Ezért baj nekik, hogy Deutsch ezt előhozta.

Erre lenne jó a bíróság, igen. De oda csak konkrét jogszabályok alapján lehet fordulni. Tőlünk most azt várnák el, hogy írjunk alá valamit, amivel nem értünk egyet, ami nem érdekünk, majd a beleegyező aláírás után támadjuk meg a bíróságon. Lássuk be, ez röhejes felvetés a minden önkontrollját elvesztő EB részéről.

A jogállamiság jelenleg egy zagyvaság, akár a 7-es cikkely, mert ha akármelyikben konkrét, jogi pontossággal megfogalmazott alapvetések lennének, már vagy így, vagy úgy lezárult volna a kérdés. Ezt a röhejes állapotot mutatta az is, amikor a Néppárt vezetése a saját maga által gerjesztett probléma megoldását a három bölcsnek mondott politikusra akarta testálni. Ők pedig valóban bölcsek voltak, és nem vállalták fel, hogy Weber és Tusk helyett ők adják nevüket ehhez a bohózathoz.

Az EU-nak az a problémája, hogy az ott megszokott maszatolás helyett Orbánék konkrétumokat mondanak és konkrétumokat kérnek számon. Ebből is látszik, hogy az EU-t eleve birodalomnak szánták, ahol csak abszolút szervilis államok működnek.

Nahát, hogy Gestapos? Webernek néha Weesenmayer volt birodalmi követre emlékeztető szövegei vannak.

Te egy primitív goj vagy.....ha lehetne, nyilas házmesterként ott tolongnál a feljelentő, Gestapo ügynökök sorában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés