Több mint 100 migránst vettek fedélzetükre francia hatóságok hajói

2020. december 1. 19:29
Franciaország és Nagy-Britannia múlt szombaton megállapodást írt alá arról, hogy megfékezik a migrációt az említett útvonalon.

A francia parti őrség, a vízi rendőrség hajói és civil hajók 121 migránst vettek fedélzetükre, akik a La Manche-csatornán keresztül próbáltak eljutni Nagy-Britanniába. A La Manche-csatorna és Északi-tenger hatósági prefektúrája keddre virradóra a francia partok közelében lefolytatott hét különböző mentési műveletről számolt be. A prefektúra szerint a bevándorlók mindegyike egészséges.

A prefektúra óva intette a migránsokat attól, hogy megpróbáljanak átkelni a csatornán, mert az az egyik legforgalmasabb tengeri közlekedési útvonal, és gyakran rendkívül rosszak az időjárási viszonyok. A francia hajók a hétvégén további 64 embert vettek fel.

Franciaország és Nagy-Britannia múlt szombaton megállapodást írt alá arról, hogy megfékezik a migrációt az említett útvonalon. Priti Patel brit belügyminiszter korábbi közlése szerint a francia hatóságok az idén több mint 5000 illegális bevándorló bejutását akadályozták meg Nagy-Britanniába.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A prefektúra szerint a bevándorlók mindegyike egészséges."

Nem látom, hogy bárki is aggódna értük? Felnőtt emberek, vállalják a felelősséget a tetteikért. Akkor is, ha az hülyeség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés