Századvég: Kedvezőtlen a Gyurcsány vezette ellenzék társadalmi megítélése

2020. december 1. 11:30
A megkérdezettek többsége az ellenzéki összefogással sincs megelégedve.

A Századvég Alapítvány novemberi, 1000 fős, reprezentatív közvélemény-kutatása arra kereste a választ, hogy mit gondolnak a magyarok az ellenzék tevékenységéről, annak Magyarországra gyakorolt hatásáról, és a baloldali összefogásról. A közvélemény-kutatása alapján kijelenthető, hogy a válaszadók közel háromnegyede (71 százaléka) elégedetlen az ellenzéki pártok munkájával. A megkérdezettek elégedetlenségük legfőbb okaként a szóban forgó pártok határozatlanságát, programjuk hiányát, a hiteltelenségüket, az ellenszenves kommunikációt, valamint a szervezetlenséget és a kormánnyal szembeni szüntelen ellentmondást jelölték meg. 

A megkérdezettek többsége az ellenzéki összefogással sincs megelégedve

Annak ellenére, hogy az ellenzéki pártok mostanra már teljesen egy blokkot alkotnak azt remélve, hogy így tudják növelni támogatottságukat, egyértelműen látszik, hogy a magyarok többsége kedvezőtlenül vélekedik az ellenzéki összefogásról. A Századvég kutatásának erre vonatkozó kérdésére a válaszadók több mint fele (56 százaléka) felelte azt, hogy kedvezőtlen véleménnyel van az ellenzéki összefogásról és mindössze harmaduk (33 százalék) vélekedik kedvezően róla, tehát a többség még mindig elutasítja az ellenzéki pártok egy tömbbe tömörülését.

 

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A budapestiek bizalma Tarlósé, az ideköltözött, lakcímkártyás külföldiek kellettek ahhoz, hogy leváltsák. Ez is az eszement EU szabályok egyike, így lehetett Temesvárnak román állampolgársággal nem rendelkező német polgármestere.

Évekkel ezelőtt kezdte Gyurcsány az összefogást szorgalmazni. Most sem kötelező, és arról nem a kormány tehet, hogy néhány ellenzéki párt nem tudná megugrani az 5 százalékot.

Gondolom nagyon csalódott leszel, amikor kiderül, hogy a választók ezt másképp gondolják...

Válaszok:
pollip | 2020. december 1. 13:58

Pedig igaz. Azért, mert az ellenzéki szavazók elégedetlenek, lesz, aki befogott orral és háborgó gyomorral az ellenzéki összefogásra szavaz.
Bíró Szerencsen pl őrült sok szavazatot kapott tekintve az előéletét.

Egy párt szimpátiája és támogatottsága.......
Erre írtad, hogy nem igaz.
Szerintem még igaz.
Csak egy kicsit kellett volna visszaolvasnod:-)

Te meg az enyémet nem érted. Ez nem baj, hiszen nem vagyunk egy platformon, egy hullámhosszon.
Szerencsére:-)

Aztán honnan tudod, hogy én kire szavaztam, szép szőke herceg???

Tudod, miután Pártod összemosta az ellenzéket, a "másik oldalon" már nemcsak kommunisták vannak, hanem jobboldalon álló emberek is, akiknek elege lett a Fidesz ámokfutásából.

Nem is Böszmét támogatják, hanem a többi ellenzéki pártot, akik a Párt miatt kénytelenek együtt indulni vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés