Szájer házibulija még Borkai jachtozásánál is nagyobb pofon a Fidesznek

2020. december 1. 22:28

Fábián Tamás
Telex
Szájer bukása nemcsak politikai és kommunikációs szempontból fájhat a Fidesznek.

„Szájer József vasárnap lelki okokra hivatkozva lemondott az Európai Parlamenti mandátumáról. Nem nevezett meg akut indokot (nem hivatkozott például egészségügyi okokra), ezért nem volt érthető, hogy másfél évvel a 2019-es EP-választások után miért távozik posztjáról a kormánypártok egyik legfontosabb európai politikusa.

Kedden eltűntek a lemondása körüli kérdőjelek. Szájer két nappal korábban részt vett Brüsszelben egy illegális szexpartin (a képviselő ezt finoman csak házibulinak nevezte), a belga ügyészség szerint pedig kábítószer is volt nála.

Bár Borkai Zsolt jachtozása körül komoly korrupciós vádak is megfogalmazódtak, és a botrányért talán még az önkormányzati választásokon is nagy árat fizetett a Fidesz, Szájer ügye ennél is súlyosabb.

Ezúttal nem egy vidéki város polgármesteréről derültek ki kompromittáló dolgok, hanem az Alaptörvény elsőszámú szerzőjéről, a Fidesz alapítójáról és Orbán Viktor bizalmasáról derült ki, hogy a kormánypártok által képviselt ideológiájával össze nem egyeztethető dolgot tett.

Szájer József a kormánypártok egyik elsőszámú jogásza. Miközben Orbán visszatérő szövege, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania, Szájer egy illegális (a járványügyi intézkedések miatt tilos volt ekkora összejövetelt tartani) buliról a rendőrségi razzia közepén az ereszcsatornán próbált elmenekülni. Vagyis pontosan tudta, hogy amit tesz, illegális, de ő megpróbált kibújni a törvény betűjének betartása alól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De nagy a bódodság ott a túlfélen............. Meddig?

Így van! Dobjuk ki Ady verseit, égessük el az impresszionisták festményeit!

Hódmezőre? Jól megbüntették akkor ezt az ellenzéki vezetésű települést is! Egészen szörnyű!

De nem kabszeres és korrupt egyik sem.

Ugyanaz az egyhangú ellenzéki módszer: takarj le mindent, s csak azt szuggeráljad, ami pilanatnyilag adott. De ahogy Győrben is nyertünk, ugyanúgy 2022-ben is, mert ezek a pillanatnyi hullámok elülnek, de a kitűnő kormányzati teljesítmény marad.

Egészen biztos. Pl amikor ballib esik el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés