Soros a helyreállítási alap helyett örökkötvényt ajánl

2020. december 1. 9:42
A milliárdos spekuláns így hidalná át a lengyel-magyar vétót.

Az EU szorult helyzetben van” – írja Soros György (az Orbán Viktor válaszcikkét minap nem közlő) Project Syndicate-ben. Újabb cikkében a spekuláns arról ír, hogy Európát éppen letarolja a Covid-19 második hulláma, és a következmények pusztítóbbnak ígérkeznek, mint az első szakaszban. A tagállamok javarészt már felhasználták anyagi tartalékaikat, pedig az egészségügynek és a teljesen leült gazdaságoknak jóval több pénz kellene, mint a két tervezetben előirányzott 1,8 billió euró. De még ez az összeg sem biztos, tekintve a magyar-lengyel ellenállást.

Orbán Viktor azon aggódik, hogy az új jogállami rend visszafogja a személyével, illetve a politikájával összefonódó korrupciót” – fogalmaz a spekulán, hozzátéve, szerinte a magyar kormányfő „annyira odavan, hogy együttműködési megállapodást kötött Varsóval, ily módon magával rántva a lengyeleket is”.

Soros szerint ugyanakkor könnyen ki lehet kerülni ezt az akadályt:

csak be kell vetni az úgynevezett kibővített együttműködést.

Ez benne van a Lisszaboni Szerződésben, éspedig azzal a céllal, hogy jogi alapot teremtsen az euróövezet további integrációjához. Még nem alkalmazták, de nagy előnye az, hogy fel lehet használni költségvetési célokra, javasol kreatív megoldást Brüsszelnek Soros.

A kibővített együttműködés lényege, hogy akár a tagállamok egy csoportja külön büdzsét hozhat létre, ideértve annak finanszírozását, mondjuk, közös kötvény útján. Pontosan itt lép be a képbe az örökkötvény, amelyek kibocsátóiról, az államokról, a potenciális nagy vásárlók, pl. életbiztosítók készséggel elhiszik, hogy nem tűnnek el a színről egyhamar. Soros szerint e papírok nagy előnye, hogy a tőkét soha nem kell visszafizetni, csak az évente esedékes kamatot kell előteremteni. Az pedig egyre kisebb lesz az évek múltával.

Az üzletember úgy gondolja, hogy jelen esetben az 1,8 billiót sokszorosan meg lehetne forgatni, ha ilyen kötvényeket vennének belőle és nem a megszokott papírokat. Ily módon pedig nagyrészt megoldódnának az EU pénzügyi bajai. Soros szerint elképzelhető, hogy egyetlen ország vállalkozik az úttörő feladatra, ami azért is kedvező volna, mert akkor mások követnék a példát.

A takarékos ötök számára különösen vonzó ez az opció, hiszen egy csomó pénzt tudnak megtakarítani a cikk szerint.

Biztosító társaságok és más, intézményes befektetők e pillanatban nem tudják hová kihelyezni a forrásaikat. Lehet, hogy az elején felárat kötnének ki, mert még nem ismerik a konstrukciót, de ha rájönnek, hogy miről is van szó, utána már nem ragaszkodnának hozzá.

Soros csodálatos szolidaritási gesztusnak tartaná, ha az örökkötvényeket piacra dobó államok együtt szavatolnák az olasz kibocsátást. De ha az unió megerősödik, akkor a saját nevében is megjelenhet a piacon ilyen papírokkal. Olyan terv ez, amelyet érdemes megcélozni – hangsúlyozza a milliárdos a Project Syndicate-en megjelent újabb cikkében.

Összesen 284 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy erre ment ki a játék?

Az is vicces, hogy a vén uzsorás geci szerint Orbán rántotta magával a lengyeleket. Mintha a lengyeleknek nem lenne önálló akarata.

De a vámunió, az olcsó, de szakképzett munkaerő, a 10 milliós fogyasztói piac azért maradjon, mert a német tőke csak így hozza az elvárt hozamot. Jól van, Gyurika!

"A takarékos ötök számára különösen vonzó ez az opció, hiszen egy csomó pénzt tudnak megtakarítani a cikk szerint."
"Soros csodálatos szolidaritási gesztusnak tartaná, ha az örökkötvényeket piacra dobó államok együtt szavatolnák az olasz kibocsátást."

Ez az egész nyomorult jogállamisági majomparádé végig erről szólt. A csodálatos szolidaritási gesztusról, aminek eredményeként a "takarékos ötök" további pénzeket takarítanak meg.

G. Soros - a 21. század HitlerSztálinja:
judeo bolsevizmus
judeo szocializmus, majd ennek mutációja, a
judeo nemzeti szocializmus
judeo liberalizmus
judeo örökkötvény
Mi ezen a csodálkozni való?
Teljesen világos ív, az erőforrás ugyanaz, változatlan:
Isten közelsége és a világ jobbá tétele, - ez volt egykor.
Mára maradt:
"A világ jobbá tétele" - Isten nélkül, viszont G. Sorossal.
Dekódolva: "A pénzeteket akarom, hiánytalanul..."
"Olyan nagy kérés, javaslat ez?
Hisz mi a pénz?
Csak egy darab papír, nálam jó helyen lesz."

Lényegében arról ír, ha jól értem, hogy a tagállamok egy része csinálhat magának egy saját pénzügyi alapot, amibe az lép be, aki akar, és amiből azt finanszíroz, akit akarnak.

"
Ez benne van a Lisszaboni Szerződésben, éspedig azzal a céllal, hogy jogi alapot teremtsen az euróövezet további integrációjához. Még nem alkalmazták, de nagy előnye az, hogy fel lehet használni költségvetési célokra, javasol kreatív megoldást Brüsszelnek Soros.
"

Itt hazudik, mivel pont, hogy gyengíti az EU integrációt, ha mindenféle különutas klubokat hoznak létre. Nem véletlenül nem nyúltak ehhez idáig.

Átmenetileg segítene az olaszokon és a spanyolokon, de tovább mélyítené a kelet-nyugat ellentétet. Nem véletlen, hogy a Balkán országainak felvételét a nyugatiak egyre jobban blokkolják, a szokásos mondvacsinált okokra hivatkozva, mert egyre inkább konkurenciát látnak benne.

Németország abban érdekelt, hogy egybemaradjon az egész, de a többi nyugati országnak meg egyre kevésbé éri meg.

Azt is szuverenul fogják eldönteni, hogy nem fizetik a részletet. Sassoli tett erre utaló megjegyzést.

Nem rántotta be az ügybe Lengyelországot Magyarország, azonos alapon állnak mindketten.

Minket ki akar hagyni belőle:-) most először kedvez nekünk-akaratan kívül:-)

A bizottság egyszer már elutasította az örök kötvényt.
Most Ursula térfelén pattog a labda:-)
Soros hülyét csinál a bizottságból!!!!!

2004. novemberben Gyurcsány Ferenc mondta: ,,A kamatoknak nem azért kellett csökkennie, mert a Monetáris Tanács tagjainak száma bővül, hanem azért kell, mert beledöglünk ebbe az erős forintba,,

Ebből is látszik, hogy fogalma sem volt a gazdasághoz, pénzügyekhez. A magas jegybanki kamatnak két oka volt: az infláció megfékezése, ha csatlakoztunk volna az euró övezethez minél kedvezőbb legyen az átváltási kulcs.
Gyurcsány Ferenc böszme kormányzása azonban mindkettőt elrontotta és ez okozta a deviza hitelproblémákat.

Brüsszeliták térdre, megjött az új irány a vén szarostól.

Azonnal végrehajtani a new yorki uzsorás diktátumait!
Vagy nagyon buta vagy, vagy nagyon hazug.

,, Sorosnak nagyobb hangja van mint egy átlag embernek, de nem is közelíti meg azt amit itt sugalmányoz a kormány. ,,

Soros György nem közvetlen befolyásol, hanem közvetve az általa létrehozott és támogatott szervezeteken, személyeken keresztül. Ő maga írta le, hogy több, mint 250 megbízható embere van az EP-ben. Amennyiben ez igaz, akkor Soros Györgynek van a legnagyobb frakciója az EP-ben.

,,Létezik egy lista a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából, amelyen a milliárdoshoz közeli európai parlamenti (EP) képviselők szerepelnek. A lajstromban "megbízható szövetségesek" címke alatt olvashatók a döntéshozók nevei, ebből kiderül, hogy Soros György 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből.,,
Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019)
https://legacy.gscdn.nl/archiv..

A realitás az, hogy az EU intézményekre nagyon sok irányból és nagyon sok befolyásolási kisárlet érkezik.

Hát ezért korrupt az EU teljes egészében.

Kérdezem.

Elhiszi valaki, hogy örök időkre 0,5 % kamaton hiteleznek, akkor is amikor a hitelek átlagos kamata 5 % vagy efelett lesz?

Elhiszi valaki, hogy az EU által kezelt hitelt nem fogja az EP a tagországok (jogállamiság) revolverezésére felhasználni?

Megjegyzem Soros Györgynek igaza van, hogy az EU integrációját segíti. Kreatív intézkedésekkel el lehetne érni, hogy az Egyesült Európai Állam célja megvalósuljon. Már a mostani intézkedések - EP többségi állásfoglalás - is azt a célt szolgálják, hogy minél több döntés az EP-hez kerüljön, ahol minősített többséggel döntenének, megnyirbálnák - idővel meg is szüntetnék - az állam- és kormányfők egyhangúsági döntésének követelményét.

Állítólag? A 444.hu szerint?
https://444.hu/2020/12/01/egy-..

Tételezzük fel, hogy a 444.hu feltételezése valós. Ebben az esetben Szájer József lemondása és távozása a politikai elvárható erkölcsnek megfelelően történt. Vajon a többiek is követni fogják?

,,A korrupció nem az hogy érkezik a befolyásolási kísérlet. Hanem ha a döntések háttér érdekből születnek.,,

Na ja! A balliberálisok szerint az a korrupció amiből ők kimaradnak.

,,A korrupció (a latin corruptĭo, romlás, rontás szóból) olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, amely során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat.,,

Például: bennfentes kereskedés. Soros Györgyöt a francia bíróság bennfentes kereskedelem miatt két év börtönbüntetés letöltésére ítélték, valamint 2,9 millió euró pénzbüntetést kapott.

Az öreg filantróp bácsi annyira a szívén viseli az EU pénzügyeit onnan az usa-ból, hogy szinte sírok a meghatottságtól.
Inkább menne börtönbe és töltené le a két évet, amit a francia bíróság kiszabott rá. Persze őt nem körözik.......

Azt eddig is lehetett sejteni, hogy ezt az egész kovidos életleállító euroatlanti sajtóhisztit azért generálták, mert a "biztosító társaságok és más, intézményes befektetők e pillanatban nem tudják hová kihelyezni a forrásaikat". Ez a vénember azt hiszi, hogy egyre nyíltabban beszélhet, mert az emberek úgysem látják át az összefüggéseket. És meglehet, joggal hiszi ... még egy ideig.

Nézd! Ha megszavazzuk változatlan formában, lesz hitelünk kamattal és egy kicsit több ingyenpenz, amit bőven elvisz, hogy a nem fizető tagállamok helyett helyt kell állnunk. Ráadásul a megfoghatatlan jogállamiság miatt pénzt vonnak el. Ez így együtt komoly ráfizetés.
Ha tartjuk a vétót, mindez nincs, állhatunk a saját labunkon. Vagy a németek változtatnak..... Akkor kevesebbet bukunk.

Ne bántsad a vakhangyát. Ő herélt. :-)

Ki huzna hasznot? Hat az eladosodott Amerika, a Bidenek, Clintonok, Rotschildok, Sorosok, Gatesek stb.
Van eszuk, a mi kontonkra.

Az örökkötvény csapda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés