Újabb 5595 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

2020. november 30. 9:43
Meghalt 151, többségében idős, krónikus beteg.

Meghalt 151, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5595 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A kormányzati portálon azt írták: 217 122-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 4823-ra emelkedett, a gyógyultak száma 63 860. Az igazolt fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozóknál végzett célzott, csoportos tesztelés összesített eredménye a héten várható – tudatták. Az aktív fertőzöttek száma 148 439. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 24 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti.  Kórházban 7734 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 48 796-an vannak, a mintavételek száma 1 648 022-re emelkedett.

(MTI)

MTI/Vasvári Tamás

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az idei évet Európa mindenképpen magasabb halálozással fogja zárni. Az elmaradt eü ellátás, a bezártság a tönkrement exisztenciákból adódó stressz, a kevesebb mozgás, nyugdíjasoknál a magány, a bezártság miatti depresszió romló egészségügyi álapotot okoz. Ez mind kihat a halálozásra. Mivel a vírus elterjedt, és sokaknál ki is lehet mutatni, akkor ez természetesen a vírus számlájára írható. A normális szabad élethez való jog elvesztésével az emberek elvesztik az ellenálló képességüket is.

Egy dolog ma nagyon meglepett. Az 5000 körüli fertőzött mindössze 9000 mintából jött össze, ami vagy 60%-s találati arány, amilyen eddig soha sem volt. Az utóbbi napok/hetek tesztszáma napi 20 ezer felett volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés