Kunhalmi szerint az előválasztás a demokrácia újratanulása

2020. november 30. 15:06
Ez valóban egy olyan eszköz és egy olyan gyakorlat, ami bevonja az embereket abba a döntésbe, amit nem csak a pártoknak kell meghozni – fogalmazott.

A politikus egy Facebookra feltöltött, kissé keszekusza ATV-s interjúban beszélt az előválasztásról és a Fidesz szerinte autoriter rendszeréről. „Az előválasztás nem csak technológia. Ez valóban egy olyan eszköz és egy olyan gyakorlat, ami bevonja az embereket abba a döntésbe, amit nem csak a pártoknak kell meghozni” – mondta a szocialista párt képviselője.

„Ez egy újfajta szemléletet hoz be, ez egy újfajta mozgásteret biztosít, egy edukációs folyamat.

A demokráciának újratanulása, a korrigálásának lehetősége, a szélesre nyitása, az emberekhez való fordulás.

Szerintem ez önmagában már egyébként a kampány is lesz részünkről, maga az előválasztás” – tette hozzá. Kunhalmi gondolatcsokra zárásaként megjegyezte, hogy a demokrácia újfajta szemléletének meghonosítása Magyarországon legalább olyan fontos, egy „ilyen autoriter tíz évet” követően.

Címlapkép: Facebook

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az előválasztásnak a többpárti demokráciához semmi köze. A választék szűkítéséhez van.
Ahogy Horn Gábor mondta: "De a konzervatív, szociáldemokrata, szocialista, szociálliberális, komcsi társaság így egyben, már az indulás pillanatában a választók átverése." (HVG, 2012. március 17.)

A balosoknak újra kell tanulniuk a demokráciát, de meg fognak bukni ezen a vizsgán is: hatalmas manipulációk lesznek, s mindig az a jelölt fog nyerni, akinek a pártja az adott körzetben a legerőszakosabb. De ettől még nem a legjobb jelöltet fogják választani. S így a kormánypárti oldal jelöltje az ellenzéki fölé kerekedhet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés