Virtuális adventi kalendáriummal rukkolt elő a Müpa

2020. november 28. 10:36
Decemberben mindennap kinyílik a Müpa digitális adventi kalendáriumának egy-egy ablaka, amelyek mögött minden alkalommal irodalmi különlegességek, klasszikus és könnyűzenei csemegék vagy exkluzív, eddig soha nem látott felvételek lesznek elérhetők.

Virtuális adventi kalendáriumot indít A művészet mindenkié címmel december elsejétől a Müpa a weboldalán. Decemberben mindennap kinyílik a Müpa digitális adventi kalendáriumának egy-egy ablaka, amelyek mögött minden alkalommal irodalmi különlegességek, klasszikus és könnyűzenei csemegék vagy exkluzív, eddig soha nem látott felvételek lesznek elérhetők – közölte a Müpa az MTI-vel. Az intézmény a virtuális naptárral szeretne különleges élményt nyújtani mindazoknak, akik szívesen kapcsolódnak be a közös ünnepvárásba – olvasható a közleményben. Emellett az intézmény Müpa-ajándékutalványokkal is készül az ünnepi időszakban. Azok a látogatók, akik legalább 10 000 forint értékben ajándékutalványt vásárolnak, további 1000 forintos utalványt kapnak ajándékba.

Advent első vasárnapján, november 29-én a Müpa Home programjában este fél 8-tól az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus ad közös koncertet a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből. Az élő közvetítésben barokk és klasszikus művek csendülnek fel Vashegyi György vezényletével. Mint írják, ebben a rendkívüli évben már többször bebizonyosodott, hogy a kultúra és a művészet segítségével könnyebb átvészelni a legmegterhelőbb napokat is. Ezt vallja a Müpa is, ezért szeretné kreatívan, mindenki számára örömtelivé varázsolni az elkövetkezendő néhány hetet.

(MTI)

Fotó: A Művészetek Palotája épülete. Közismert nevén a Müpa egy modern kulturális központ, színházzal, kiállítótermekkel, koncertteremmel és múzeummal a IX. kerület Komor Marcell u. 1.szám alatt. A 21. század eleji igényeknek maradéktalanul megfelelő, többfunkciós kulturális létesítmény. Jellemzője, hogy egyszerre három különböző művészeti ág: a zene-, a vizuális és a színházművészet művelőinek és kedvelőinek ad állandó otthont. (MTVA/ Bizományosi: Faludi Imre)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés