Ismerje meg az Európai Unió legszegényebb környékét

2020. november 28. 13:59

Az EU vélhetően legszegényebb környéke Spanyolországban, a főváros, Madrid agglomerációjában található.

2020. november 28. 13:59
null

Cañada Real – ez a neve a Madrid déli határától pár kilométerre fekvő kisvárosnak, mely egyes felmérések szerint az Unió egész területének legszegényebb környéke. Az Euronews által nemrégiben felfedezett környék nem véletlenül került a hírekbe: tél kezdetén és a koronavírus járvány közepén, október 2-a óta nincs áram a településen. A muszlim Saida Chadou, aki egyike a városka 8 ezer lakosának, mint elmondta az Euronews-nak, kénytelen gyertyát használni esténként. Saida emellett egy súlyos tüdőbetegségben szenvedő kislánnyal is rendelkezik, akinek állandó orvosi segítségre, valamint elektromos áramra van szüksége, melyből jelenleg mindkettő elérhetetlennek tűnik. „Teljes gyalázat amit át kell élnie a lányomnak. Erőtlen és dühös vagyok: neki most az életét jelenti az áram, ugyanis a készüléke, amit akkor kell használnia, ha légzési nehézségei vannak, csak árammal működik” – mondta.

A Madrid No Frill Twitter-fiók egy fotót is megosztott, felhívva a figyelmet a problémára, melyen madártávlatból készült felvételen látható Cañada Real:

 

 

Saida, aki 25 éve él Spanyolországban, azt mondja a szociális szolgálatok nem segítettek rajta. Legutóbb például állítása szerint azt mondta az orvos látva lánya betegségét, hogy többet ne hívja ki őket, ha segítség kell, vigye gyermekét a közeli kórházba. Cañada Reallal kapcsolatban fontos kiemelendő tény, hogy a kisváros egy „shantytown”, avagy egy illegális település. A „shantytownokat” a hatóságok rendre figyelmen kívül hagyják. „Az egész település a nagyvárosi kirekesztésen alapszik. Itt problémát jelent a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, a környéken nincsen semmi” – fogalmazott az Euronews-nak Laura Gil, Cañada Real társadalmi intervenciós programjának koordinátora.

Az áramszünet kezdete óta rajtaütéseket tart a rendőrség a környéken. A hatóságok főként kannabiszfarmokat keresnek, melyek okozhatták az elektromos hálózat október eleji túlterhelését, mely végül tönkretette azt. 2017-ben a nemzeti és a regionális hatóságok is megállapodást írtak alá Cañada Real lakóival, hogy kiterjesztik rájuk is szolgálataikat, azonban azóta sem történt előrelépés az ügyben.

Fotó: Twitter

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2020. november 29. 08:59
Híradásban olyan karácsonyi kivilágítást mutattak Spanyolországból, hogy New Yorkban levegő után kapkodnak azóta is!
józan paraszti ész
2020. november 28. 23:51
Ezt a nácizmust, nem adnak ingyen áramot a kábszer termesztéshez.
Gyéressy Károly
2020. november 28. 22:58
Legszegényebb? Jártak ezek már a befeketedő Kelet-Felvidéken?
Magyarok Pásztora
2020. november 28. 22:53
Azt hittem Borsod, Szabolcs vagy Bekés lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik