Ismerje meg az Európai Unió legszegényebb környékét

2020. november 28. 13:59
Az EU vélhetően legszegényebb környéke Spanyolországban, a főváros, Madrid agglomerációjában található.

Cañada Real – ez a neve a Madrid déli határától pár kilométerre fekvő kisvárosnak, mely egyes felmérések szerint az Unió egész területének legszegényebb környéke. Az Euronews által nemrégiben felfedezett környék nem véletlenül került a hírekbe: tél kezdetén és a koronavírus járvány közepén, október 2-a óta nincs áram a településen. A muszlim Saida Chadou, aki egyike a városka 8 ezer lakosának, mint elmondta az Euronews-nak, kénytelen gyertyát használni esténként. Saida emellett egy súlyos tüdőbetegségben szenvedő kislánnyal is rendelkezik, akinek állandó orvosi segítségre, valamint elektromos áramra van szüksége, melyből jelenleg mindkettő elérhetetlennek tűnik. „Teljes gyalázat amit át kell élnie a lányomnak. Erőtlen és dühös vagyok: neki most az életét jelenti az áram, ugyanis a készüléke, amit akkor kell használnia, ha légzési nehézségei vannak, csak árammal működik” – mondta.

A Madrid No Frill Twitter-fiók egy fotót is megosztott, felhívva a figyelmet a problémára, melyen madártávlatból készült felvételen látható Cañada Real:

 

 

Saida, aki 25 éve él Spanyolországban, azt mondja a szociális szolgálatok nem segítettek rajta. Legutóbb például állítása szerint azt mondta az orvos látva lánya betegségét, hogy többet ne hívja ki őket, ha segítség kell, vigye gyermekét a közeli kórházba. Cañada Reallal kapcsolatban fontos kiemelendő tény, hogy a kisváros egy „shantytown”, avagy egy illegális település. A „shantytownokat” a hatóságok rendre figyelmen kívül hagyják. „Az egész település a nagyvárosi kirekesztésen alapszik. Itt problémát jelent a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, a környéken nincsen semmi” – fogalmazott az Euronews-nak Laura Gil, Cañada Real társadalmi intervenciós programjának koordinátora.

Az áramszünet kezdete óta rajtaütéseket tart a rendőrség a környéken. A hatóságok főként kannabiszfarmokat keresnek, melyek okozhatták az elektromos hálózat október eleji túlterhelését, mely végül tönkretette azt. 2017-ben a nemzeti és a regionális hatóságok is megállapodást írtak alá Cañada Real lakóival, hogy kiterjesztik rájuk is szolgálataikat, azonban azóta sem történt előrelépés az ügyben.

Fotó: Twitter

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jól értelmezem, egy illegális településen lakó sérelmezi, hogy nincsenek közszolgáltatások?

"
Az áramszünet kezdete óta rajtaütéseket tart a rendőrség a környéken. A hatóságok főként kannabiszfarmokat keresnek, melyek okozhatták az elektromos hálózat október eleji túlterhelését, mely végül tönkretette azt. 2017-ben a nemzeti és a regionális hatóságok is megállapodást írtak alá Canada Real lakóival, hogy kiterjesztik rájuk is szolgálataikat, azonban azóta sem történt előrelépés az ügyben.
"

Na, jól van, megvan a megfejtés: Lopják az áramot.

"...csak ott meg lopják az áramot."

A szöveg alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezek is lopják. A szövegvirágot lefejtve, ez, úgy tűnik, hogy nagyon hasonló esetről beszélünk, csak ezek a házak egy fokkal jobbak, mint a borsodi putrik. Ugyanakkor hasonló lehet a helyzet abban, hogy nincsen közművesítve (miért is lenne, ha egyszer illegálisan húzták fel), a meglévő közműveket is lopják, a lakók nagy része eleve nem dolgozik, hanem segélyekből él, ezért az államnak se éri meg rájuk költeni egy fillért sem, mert ezekből nem lesznek adófizetők.

Ez is frankó szöveg, hogy a szociális szolgálat nem segít rajta, azt ajánlották neki, hogy vitesse kórházba a gyereket. A szociális szolgálat mégis mi a jó francokat tud csinálni az ÁRAMSZÜNETTEL? Ez a riport még a szokásosnál is bénább érzékenyítő szemét, teli nettó hülyeséggel, és önellentmondáasokkal.

Az épületek sem azok a tipikus bádogkunyhók. Kizártnak tartom, hogy ez a település lenne a legszegényebb Európában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés