Hatezerrel nőtt egy nap alatt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020. november 28. 9:27
Ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. A gyógyultak száma 54 021 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 146 171 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7536 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 7212 esetben intézkedett. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

Elindult az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő egyetemi hallgatók is részt vesznek 2 hetes fizetett gyakorlat keretében.

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, eddig 12 millió adag oltóanyagot kötött le három gyártónál.
A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik.

Összesen 358 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

152 halott, sosem volt még ennyi. Ez miért nem szerepel a címben? Ma már egyértelmű, hogy a kormány járványkezelése kudarcot vallott. Ideje lenne, hogy Orbán vállalja a felelősséget és a következményeket.

igen. Átmenetileg be lehet iktatni egy szakértői kormányt. Az a legrosszabb opció, hogy az irányítja továbbra is a védekezést, aki totálisan belebukott. Mert a közel 5000 halottat nem lehet másnak nevezni, totális bukés.

Mondod te 300 milliárdért beszerzett lélegeztetők után. Amelyek közül már több tucat lerohadt Zalaegerszegen, bár gondolom ezt a kormánymédia nem hozza le.

Nem a népirtással felérő, járvány(nem)kezelésekhez kellene mérni magunkat.

Már megfordult a fejemben, hogy elsősorban azért kellett a vétó, hogy ne az egészségügyi katasztrófa uralja kizárólag a közbeszédet.

Nem nincsenek a jobbak között. Ha meg külön nézzük a második hullámot a legrosszabbak között vagyunk.

Még nyári lazítás után is betartottam minden járványügyi szabályt, csak a legszükségesebb esetben hagytam el az otthonom, hatékony védőfelszerelésben.

Ha végigfut az országon 100 ezer halott is lehet, ez igenis népirtás, mert számos ország példája bizonyítja hogy megfékezhető a járvány.

Novemberig a csapból is az folyt, hogy az országnak működnie kell. Milyen meglepő, hogy az emberek eszerint élték az életüket.

Arra gondolok, hogy a fideszben és az ellenzéki térfélen is sok olyan politikus van, akik belátják hogy az elmúlt évtizedek legdurvább krízisével állunk szemben és képesek felülemelkedni az ideológiai, politikai szembenálláson. Nem azt mondtam, hogy iktassák be a harmadik Gyurcsány kormányt. Amúgy valószínűleg még ez is pozitív változás lenne, egy orbán nélküli, valamivel racionálisabban működő fidesz-kdnp kormányzat.

65 év most a nyugdíjkorhatár, ők már bőven veszélyeztetettek. De ahogy terjed a járvány egyre nagyobb számban halnak meg fiatalok is. És ne feledkezzünk meg a maradandó egészségkárosodást szenvedett túlélőkről sem. Nagyon sok ilyen van, érdemes olvasgatni a covidon átesettek fórumait, csoportjait.

Ha ez azt jelenti, hogy a nem beszámítható pilóta helyére ül egy olyan aki talán tudja mit kell tenni, akkor megéri vállalni a kockázatot.

Persze, hogy a svédeknél nincs második hullám, mert az első folyamatos. Most szigorítani

Alakul az is sajnos... Hátha...

A halottak száma sajnos nagyon magas arrafelé. Állatoknak készült fájdalomcsillapítót adtak embereknek, mert nem volt más.

Tegnap láttam egy képet a nyugati téri villamosmegállóról, nagyon sokan voltak. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, a tömeg az tömeg. Engem egyébként meglepett a dolog, azt hittem, hogy kihalt a város, és kihaltak a járművek is, de úgy látszik, hogy a karácsony megmozgatta az embereket.

Te ezt nem tudod, azért kérdezed?
Vagy csak szokásod szerint, provokálással töltöd itt az idődet.

A legfertőzöttebb az US. Trumpnak ez okozta többek között a bukását.

Úgy látom ez simán egy troll. Néha azért kell etetni, nehogy éhen haljon itt nekünk.
Amit leírt, az bicskanyitogató.

Ráadásul totál buta. Emlékszel, azt állította múltkor, hogy nincs ateista zsidó, mint, ahogyan nincs ateista katolikus.
Elmagyaráztam neki, hogy merre hány méter.
A Csörtében most Szakonyi helyett Gerő András, aki azzal indított, hogy ő egy ateista. Vagyis bemutatkozott egy ateista zsidó történész.

Miért kizárod a feleséged és a gyerekeid karácsonykor?

Tévedsz! Sok zsidó embernek halvány segéd fogalma sincs a vallásukról, történelmükről, szokásaikról.
Sőt olyanok is vannak, akik nem tudják, hogy azok.

Bizony. A nő 3 millióval több szavazatot kapott.
Trump akkor elektroli szavazatokkal nyert.

Köszi. Így jár egy kémiás. :)

Nem probléma, nyilván fogalma sincs, mi az az elektroli.

Ha kiírnánk minden hibáját, amit ír. Némelykor olyan zagyvaságokat, hogy mindenki tudja itt a mandin, hogy megint bepiált.

Csakhogy tévedésben van, mert a polipjai lógnak ki a seggéből. Ideje lenne megint kioperáltatnia.

Egy darabig biztos nem, mert használhatatlan a segge palikának, de majd Vakpali elmeséli.

Nem értem, hogy mi a baja? Ő mesélte, hogy milyen jó volt a kórházban, étlapról választott kaját, bár itt hazudhatott, mert nem hiszem, hogy nem fájt volna neki, másnap a lakoma. És azt, is, hogy tolókocsival vitték az autójukhoz a felesége, vagy a nővér, mert náluk így szokás.
Nem gyógyultan küldik haza a betegeket, hanem kitolják kerekesszéken.
Még te kérdezted tőle, hogy miért nem mandizott, ha minden megvolt abban a szobában.

Ha nincs itthon a cica, cincognak az egerek. :)

Nem vagyok féltékeny természet. Csak nyugodtan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés