Veszélyhelyzet idején is zsúfolt a budapesti tömegközlekedés

2020. november 27. 19:39
A kormányhivatal és a BKK a járatsűrítésről vitáznak.

Nagy tömeget fotózott a budapesti 4-6-os villamoson és a megállókban a péntek délutáni szokásos csúcsforgalomban, sőt már kora délután is az Origo fotósa.

A járvány elleni védekezés kapcsán vita alakult ki a kormány és a főváros között a tömegközlekedési járatok sűrítéséről: a kormányzat előírta a sűrítést, majd Budapest Főváros Kormányhivatala a héten megállapította, hogy járatai 91 százalékán még mindig nem sűrített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), így továbbra is sürgetik a BKK-t a teljesítésre. A BKK járatsűrítésre vonatkozó beadványával kapcsolatban a kormányhivatal azt közölte: már kétszer kértek hiánypótlást, azonban a BKK-nak szerintük harmadik alkalommal sem sikerült értékelésre alkalmas szakmai tervet benyújtani. A kormányhivatal szerint a BKK harmadik beadványából az látszik, hogy a főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését

A BKK a napokban ezzel kapcsolatban azt közölte: már november közepe óta a létező legnagyobb kapacitással járnak a BKK járatai a reggeli és a délutáni elnyújtott, 15–19 óra közötti csúcsidőben is. Hozzátették: sűrűbben közlekedik az M3-as, M4-es metró, az 1-es, 4-6-os villamosok, a budai fonódó villamos járatok, a Rákóczi úti autóbusz-tengelyen közlekedő autóbuszok, és további, nagy kerületközpontokat, lakótelepeket kiszolgáló gerincjáratok. A budapesti vállalat szerint jelenleg maximális kapacitáson közlekednek: mintegy 1200 autóbusz, 325 villamosszerelvén, több mint 110 trolibusz járja a főváros utcáit.

Fotók: Csudai Sándor/Origo

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés