Késsel fenyegettek egy rabbit Bécsben

2020. november 27. 7:03
A rabbi szerint a járókelők félrenéztek, ahelyett, hogy megpróbáltak volna segíteni neki.

Egy nő letépte egy rabbi kipáját, és kiabálva késsel megfenyegette őt Bécsben csütörtökön – jelentette az APA osztrák hírügynökség a belügyminisztériumra hivatkozva, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan antiszemita támadás történt, amelyet Sebastian Kurz osztrák kancellár elítélt.

„Nem tűrjük az antiszemitizmust!”

Senkinek nem esett bántódása az incidensben, a nő elmenekült a helyszínről a rendőrség közleménye szerint. Az Oe24 osztrák hírtévé értesülése szerint a rabbi azt mondta a rendőrségnek: a járókelők félrenéztek, ahelyett, hogy megpróbáltak volna segíteni neki.

Támadás érte a bécsi zsidóságot. Amellett, hogy megerősítettük a zsinagógák védelmét, ki fogjuk deríteni, hogy ez antiszemita támadás volt-e. Nem tűrjük az antiszemitizmust!”

– írta a Twitteren Karl Nehammer belügyminiszter. Kurz kancellár pedig úgy fogalmazott a Twitteren: „A lehető legszigorúbban elítélem a mai bécsi támadást, amely egy rabbit ért. Határozottan fel kell lépnünk az antiszemitizmus ellen, és minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy a zsidók továbbra is biztonságban élhessenek Bécsben, mert Európa zsidók nélkül nem Európa.”

(MTI)

Címlapfotónk illusztráció. Kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, nem irigylem az osztrákokat, jönnek majd az elítélő nyilatkozatok, Tavares és Sargentini pedig szorgalmazni fogja a hetes cikkelyt az előretörő antiszemitizmus miatt.

Amikor sok évvel ezelőtt Budapesten az utcán valaki beszólt a néhai Schweitzer főrabbinak, tele voltak a hazai és külföldi újságok a nálunk dühöngő antiszemitizmussal. Áder János személyesen kereste fel a főrabbit és kért tőle bocsánatot.

Ausztriában ez pusztán sajnálatos, nem több.

Katolikusokat írt és nem katolikus papot, nem véletlenül, úgyhogy ne egészítsd ki.

Egy katolikus pap nem szaladgál a médiához, ha atrocitás éri.

Rosszul tetted. Ne hallgass az eszedre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés