Ilyen lesz a szlovák Trónok harca

2020. november 27. 21:38
Felbukkan benne a csodaszarvas is.

2021-ben debütál a szlovák-ukrán koprodukcióban készült Szlávok című fantasy-sorozat – írta meg az Azonnali. A hetedik században játszódó történet két fő szála a gyűlöletről és a harciasságról, valamint a szerelem erejéről és a bátorságról mesél, a keretet pedig az avarok érkezése szolgáltatja – írja a Hospodárske noviny.

A sorozatot Észak-Ukrajnában forgatták, és bár a produkciót a kora középkorral foglalkozó szakemberek is segítették, nem történelmi, hanem inkább fantasy-sorozatról van szó, ami az ószláv mitológia elemeit is felhasználja. A sorozatot többen is a Trónok harcához is hasonlították, és a producer, Wanda Adamík Hrycová el is ismerte hogy többek között a HBO kultsorozata is inspirálta az alkotókat – írják.

A 3,6 millió eurós költségvetésű sorozat így is az eddigi legnagyobb szabású ilyen produkció Szlovákiában. A Ma7.sk szerint a sorozat iránt a Netflix is érdeklődik.

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szlovákok minimális államadóssággal léptek át az új világba, nem kótyavetyéltek eszetlenül, az autógyártók 10 évvel előbb kezdtek náluk termelni, a magam részéről ráadásul megnyugtatóbbnak találom, h. NEM kizárólag németek vannak náluk.

Valamivel jobb a gazdasági helyzetük, még az ellenzékük is normálisabb. A vízlépcső ügyből egyelőre jobban jöttek ki.

Sajnos, ez egy érdemtelenül szerencsésebb nációnak tűnik.

A körmöcbányai múzeumban bemutatnak régi pénzeket. Van köztük néhány 7-8. századi szlovák is, vadonatújak.

Köszönöm, nagyon érdekes az, amit írsz. Utóljára két és fél éve mentünk az országon keresztül oda-vissza Zakopanéba. Az É-i települések talán rendezettebbnek tűntek, mint itthon, de Zólyomig nem látszott semmiféle fellendülés.

Jó az az út, meg szép is. Forgalom szinte semmi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában