Távozik posztjáról az észt oktatási miniszter

2020. november 27. 10:04
Mailis Reps a harmadik kormánytag, aki novemberben lemondott.

Mailis Reps észt oktatási miniszter hivatali autóval küldte óvodába a gyerekeket. Az észtek szerint ez hiba volt, a miniszter kénytelen volt távozni posztjáról – írja az Euronews. A politikus azonban először még másképp reagált. Amikor először kerültek publikálásra a hivatali autóból kiszálló gyerekek fotói, Reps azt írta, hogy inkább őt támadják, de a gyerekeit hagyják ki a politikai csatározásokból. Elmondta azt is, hogy hivatali autóját a költségvetés előkészítése során többször használta, és így volt ez akkor is, amikor Észtország volt az Európai Unió soros elnöke, és emiatt sok feladata volt. A politikus adózott a magánhasználat után. Az Äripäev nevű gazdasági napilap erre azt írta, hogy a miniszter fizetését végső soron az adófizetők állják, így teljesen lényegtelen, hogy a miniszter fizetéséből mennyit költött a hivatali autóra.

Az észt oktatási miniszter a harmadik kormánytag, aki novemberben lemondott.

Mailis Reps azzal indokolta távozását, hogy hibázott a munkája és a magánélete elválasztása során, és ezért vállalja a felelősséget. A hatgyermekes anya hozzátette: szeretne a gyerekeinek biztonságos és harmonikus körülményeket biztosítani, ezért inkább lemond, egyúttal elnézést kér a hibájáért. Jüri Ratas miniszterelnök szerint az oktatási miniszter jó munkát végzett, távozása hatalmas veszteség, de elfogadta a lemondást.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az Aripaev nevű gazdasági napilap erre azt írta, hogy a miniszter fizetését végső soron az adófizetők állják, így teljesen lényegtelen, hogy a miniszter fizetéséből mennyit költött a hivatali autóra."

A többi résztől eltekintve ez baromság. Ha a miniszter fizetését az adófizetők állják, akkor nem költheti a fizetését arra, amire akarja? Legközelebb már azért rúgatnák ki a minisztert, mert szalámira pocsékolja a pénzét, mikor vehetne olcsóbban szójavirslit is?

Azért írtam, hogy arra az egy mondatra reagálok.
Igen, az eset kapcsán az a kérdés, hogy megtehette-e a magánhasználatot, vagy sem. (ahogy a versenyszférában is nagyon sokáig a cégautó egy béren kívüli juttatás volt, ami magával vonja a munkaidőn kívüli magánhasználat lehetőségét)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés