Távozik posztjáról az észt oktatási miniszter

2020. november 27. 10:04

Mailis Reps a harmadik kormánytag, aki novemberben lemondott.

2020. november 27. 10:04
null

Mailis Reps észt oktatási miniszter hivatali autóval küldte óvodába a gyerekeket. Az észtek szerint ez hiba volt, a miniszter kénytelen volt távozni posztjáról – írja az Euronews. A politikus azonban először még másképp reagált. Amikor először kerültek publikálásra a hivatali autóból kiszálló gyerekek fotói, Reps azt írta, hogy inkább őt támadják, de a gyerekeit hagyják ki a politikai csatározásokból. Elmondta azt is, hogy hivatali autóját a költségvetés előkészítése során többször használta, és így volt ez akkor is, amikor Észtország volt az Európai Unió soros elnöke, és emiatt sok feladata volt. A politikus adózott a magánhasználat után. Az Äripäev nevű gazdasági napilap erre azt írta, hogy a miniszter fizetését végső soron az adófizetők állják, így teljesen lényegtelen, hogy a miniszter fizetéséből mennyit költött a hivatali autóra.

Az észt oktatási miniszter a harmadik kormánytag, aki novemberben lemondott.

Mailis Reps azzal indokolta távozását, hogy hibázott a munkája és a magánélete elválasztása során, és ezért vállalja a felelősséget. A hatgyermekes anya hozzátette: szeretne a gyerekeinek biztonságos és harmonikus körülményeket biztosítani, ezért inkább lemond, egyúttal elnézést kér a hibájáért. Jüri Ratas miniszterelnök szerint az oktatási miniszter jó munkát végzett, távozása hatalmas veszteség, de elfogadta a lemondást.

Címlapfotó: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2020. november 29. 17:55
Megírhatná a 444, hogy ez is a Demeter miatt van...:)))
peter.jordanson
2020. november 27. 22:53
Világos, ne járjon nyaralni szolgálati kocsival, ezer kilométerekre, ne 40 milliós luxusautó legyen, de ez is egy vicc. Egy miniszterről van szó. Multicégeknél a magánhasználat is gyakran engedélyezett egy bizonyos szintig, nemcsak vezetői szinten. Életszerűtlen, hogy egy olyan pozícióban, amiben egy gyerekes anya miniszterként van, a családi életét mindig úgy kelljen megszerveznie, hogy a gyerekei soha ne szállhassanak be a szolgálati kocsijába, soha ne mehessen el értük stb. Anyaként éppenhogy szüksége van erre, pont ez teszi lehetővé, hogy nagy mobilitással járó, fontos pozíciókban is dolgozhasson (nem kvótaalapon).
annamanna
2020. november 27. 19:40
Rogán számonkérése a parlamentben, és az adott válasza: https://www.youtube.com/watch?v=P-sSbg3z9OA (kb "Boldog karácsonyt!")
nyugatiszél
2020. november 27. 18:26
Fizesse be, amit kell, de lemondatni? Egy hatgyermekes nőt? Lézer Jani is befizette a hotelszámlát, én adófizetőként megbocsátottam neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik