Emelkedő szemétszállítási díjak?

2020. november 27. 11:03

Bana Tibor
MTI-OS
Újabb mutyi a láthatáron a Vas megyeiek kárára.

„Kedd éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt és Palkovics László az új hulladékgazdálkodási törvény tervezetét. Ennek értelmében a hulladékszállítást és -gazdálkodást elveszik az önkormányzatoktól és állami feladattá teszik. Azonban a jövőben nem az állam fogja ellátni a szükséges tevékenységeket, hanem azokat a trafikmutyihoz hasonlóan koncessziós eljárásban magánvállalkozásoknak szervezik ki.    

Korábban Kopcsándi József szombathelyi önkormányzati képviselő kérésének eleget téve magam is igyekeztem utánajárni, mit tervez a kormány. Sajnos akkori félelmeim beigazolódtak az önkormányzati feladatszűkítés, vagyonvesztés és a koncessziós eljárások kapcsán.    

A kormány a hulladékgazdálkodás időszerű reformjával indokolja a tervezett változtatásokat, azonban az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján joggal gondolhatjuk, hogy az elsődleges cél az önkormányzatok újabb büntetése és korlátozása, valamint a Fidesz-közeli üzletemberek, vállalkozások helyzetbe hozása.    

Félő, hogy a most kialakított koncepció a szombathelyiek és a Vas megyeiek számára a szemétszállítási díjak drasztikus emelkedését hozza magával, ami az amúgy is magas lakhatási és mindennapi kiadások mellett komoly terhet jelenthet.    

Abban biztos lehet a Fidesz, hogy árgus szemekkel fogjuk figyelni kollégáimmal a koncessziós eljárásokat, és amennyiben szabálytalanságokat vagy korrupcióra utaló jeleket tapasztalunk, megteszem a szükséges lépéseket!”

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés