Négymilliós fizetése is lehet a BKK-vezérnek

2020. november 26. 15:58
A főváros több megmaradt cég vezetőjének is jelentősen megemelheti a fizetését február 1-től.

Mint arról korábban írtunk, a fővárosi önkormányzat „a takarékosság jegyében” cégeket olvaszt egybe. A főváros kommunikációja szerint a racionalizálás oka, hogy

Budapest költségvetése rettentő nehéz helyzetbe került”

és azért döntöttek az összevonás mellett, mert nem akarják a fővárosiakra terhelni a kieső bevételek és a kormányzati elvonások miatti hiány pótlását.

Ha a főváros küszködik, miért emelkednének a bérek?

A főváros kommunikációjának, valamint Karácsony Gergely közösségi oldalán tett nyilatkozatainak ellentmond, hogy a főváros költségvetésének „racionalizálása” ellenére

a főváros több megmaradt cég vezetőjének jelentősen megemelheti a fizetését február 1-től.

fővárosi cégvezetők javadalmazásáról szóló előterjesztésből ráadásul kiderül:

a legkiugróbb javadalmazása az új BKK-vezérnek, Walter Katalinnak lehetne,

aki a Telexet idézve: „a bértábla szerint elődje másfél milliós fizetése helyett legfeljebb havi négymilliós fizetést is kaphat majd.”

Az előterjesztés szerint ugyanis 2021. február 1-től kilenc fővárosi cég vezetőinek fizetése emelkedhet, amelynek eredményeként Walter Katalin, Bajnai Gordon korábbi kabinetvezetője a MÁV vezérigazgató (havi ötmilliós) bérének 80%-át, azaz négymillió forintot fog kapni, ha a (Telexet idézve) „a főpolgármester rábólint”.

A többi vezető béréhez képset is magas lenne Bajnai emberének fizetése

A BKV felső vezetőinek bértáblája ehhez képest jóval alacsonyabb. A BKV vezérigazgató a MÁV-Start vezérigazgató 3 millió forintos fizetésének 80 százalékát, azaz havi 2,4 millió forintot kaphatna a javaslat szerint. Az igazgatótanács elnöke a minimálbér (161000 forint) háromszorosát, 483000 forintot, a tagok a kétszeresét, 322000 forintot, a felügyelőbizottság elnöke szintén 322000 forintot, a tagok pedig 240000 forintot vihetnének haza.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója négymilliós fizetést kaphatna majd a fizetési tábla szerint. Az igazgatótanács elnöke pedig a minimálbér (161000 forint) háromszorosát, 483000 forintot, a tagok a kétszeresét, 322000 forintot, a felügyelőbizottság elnöke pedig szintén 322000 forintot kaphatna a javaslat szerint.

Jegyzet
A fent említett cégvezetők bére a minimálbér (161000 forint) emelkedésével párhuzamosan emelkedik, így amennyiben a minimálbér összege változik, értlemszerűen az egyes vezetők juttatása is még tovább emelkedik majd.  

A főváros további cégek vezetőinek béréhez kapcsolódó javaslatáról a fővárosi cégvezetők javadalmazásáról szóló előterjesztésben tájékozódhat.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ti ezt nem értitek. A takarékosságnak ára van!

Miért van a Főváros nehéz helyzetben.
Iparűzési adó bevétele a 2019-esnek 99,2%-a.
Ezt a főjegyző közölte.
Ennyire nyílvánvalóan hazudik kamugeri.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés