Egy Banksy-képet 170 ezer euróért árvereztek el Hollandiában

2020. november 26. 20:21

A gipszkartonra festett, 61-szer 64 centiméteres képen egy, a csőrében kézigránátot tartó madárka látható.

2020. november 26. 20:21
null

Egy hollandiai árverésen 170 ezer euróért (61,3 millió forint) talált gazdára csütörtökön Banksy brit graffitiművész Madár gránáttal című képe.A 2002-ben készült műalkotás egy holland gyűjtőhöz került – közölte a Hessink's zwollei aukciósház.    

A gipszkartonra festett, 61-szer 64 centiméteres képen egy, a csőrében kézigránátot tartó madárka látható. A titokzatosság övezte világhírű brit utcaművész alkotását Jamie Wood, a legendás Rolling Stones-gitáros, Ron Wood fia bocsátotta áruba, aki 2007-ben vásárolta azt egy Los Angeles-i galériatulajdonostól.    

A személyazonosságát titkoló alkotóról csak annyit tudni, hogy a délnyugat-angliai Bristolból származik, és az 1990-es évek végén költözött Londonba. Meglepetésszerűen felbukkanó falfestményei társadalomkritikai tartalmukról ismertek.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2020. november 28. 11:28
Nem a celebekre gindoltam.
bölcsbagoly
2020. november 27. 15:17
Sohasem értettem, hogy a művészinek tekintett alkotás hogy érhet százszor-ezerszer, stb többet, mint egy találmány, tudományos felfedezés vagy egy közhasznú alkotás (épület, szerkezet, jármű,. stb). Az idióta libsi felfogás ebből az anomáliából sarjadzik.
Morton
2020. november 27. 09:52
Jól felépítették ezt a fickót (már ha egy emberről van szó, nem egy csapatról) most divatos balos témák, titkolózás, médiafelhajtás, a végén meg röhögve számolják a pénzt, amit a sok balek kiadott ezekért a vacakokért. 50 év múlva a nevét is elfelejtik.
bunko_jobbos
2020. november 27. 08:02
Tököm kivan, hogy az Indexen kb. kéthetente megjelenik egy ilyen "Bansky" cikk. Mit tudhat ez a valaki (mert persze hozzátartozik az imidzshez, hogy sosem lehet őt látni), hogy ez megtörténhet. Ez az ij végződés valamilyen szláv név lehet. Egy lengyel zsidó esetleg? Persze felvett név, de az sem véletlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik