Visszatér az idősek vásárlási sávja

2020. november 23. 13:04
„A legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya. Ez a rendelkezés őket védi” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hétfői bejelentése alapján visszatér az idősek vásárlási sávja, azonban a tavaszihoz képest módosult formában. Orbán Viktor elmondta, a kormányrendelet alapján „az idősek hétfőtől péntekig kilenc és tizenegy óra között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban, hétvégén, szombaton és vasárnap pedig nyolc és tíz óra között érvényes ugyanez”.

A félreértések elkerülése végett a miniszterelnök hozzáfűzte, hogy

az idősek bármikor vásárolhatnak, azonban a megjelölt időközökben csak és kizárólag ők tartózkodhatnak a boltokban.

Címlapkép: Facebook

 

 

Összesen 353 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van aki védi, van aki támadja a tervezett lépést. Van aki félti idős hozzátartozóit, s vélelmezi, hogy ez a korlátozás csökkentheti a fertőzés veszélyét. Van akinek midegy, hogy miről dönt a kormány, Orbán gűlölettel kel és fekszik, s van akit aktívként akár ténylegesen zavar, s vannak sokan, akik, hozzám hasonlóan elég negatív benyomásokat szereztek tavasszal, de most is az idősek vásárlási kultúrájáról - tolakszanak, türelmetlenek, a szádba tüsszögnek, kiabálnak, a nyakadba másznak, stb - , de nem olvastam egyetlen kommentet sem, amely javaslatokkal élne a legjobb megoldást illetően. Őszintén szólva, magam sem tudom a megoldást,jó-rossz ötleteim vannak, a politikai demagógiát meg a gondolatszegénység egyik megnyilvánulásának tartom.

Mi lenne, ha három hétre teljesen leállítanák a gazdaságot, bezárnák az összes óvodát, általános iskolát, a kormány tagjainak és az összes parlamenti és önkormányzati képviselőnek feleznék az egy havi jövedelmét, a milliárdosokra, bizonyos jövedelmi sáv fölöttiekre egyszeri,az egész vagyonukra kiterjedő ötven százalékos adót vetnének ki, s extra adóval kérnének támogatást az itt dolgozó külföldi érdekeltségektől, bankoktól, multinacionális áruházláncoktól, beleértve a médiát is, megszüntetnék az állami színészképzést, sok nyugati országhoz hasonlóan, stb.

Szerinted az jobb, ahogyan mocskolják egymást az egyet nem értők? Itt egy kosár, jobbról és balról is lehet belőle csipegetni. Buci Gyuri csak egy volt, Őt nem lehet felülmúlni. De néha mondott jókat is, valami olyasmit, hogy" nem a zsömle a kicsi, a pofátok a nagy. "

Egyébként melyik pontban érzed magad érintettnek?

Nyolcvan éves vesét nem kérsz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés