George Clooney az agitprop komisszár szerepében

2020. november 23. 13:45

Trombitás Kristóf
Vasárnap.hu
Én most azt a kérdést félre is tenném, hogy vajon Clooney honnan tud arról, milyen Orbán politikája.

„Beszélgessünk egy kicsit a propaganda természetéről!

Arról a nevezetes propagandáról, amelynek művelői önmagukat öröktől fogva a fénylő FüggetlenObjektivitás™️ letéteményeseinek állítják be, így minekutána a megfelelő kinyilatkoztatás megtörtént, szabadon elhelyezhetik a választási eredménytől örömkönnyező szakértőseregüket a műsorokban, kedvükre bombázhatják baráti interjúkkal MindenkiPolgármesterét™️ – még véletlenül sem a cselekvésképtelenségéről, sokkal inkább az általa használt kerékagyakról (!) érdeklődve – és persze a művészet szent letéteményeseinek csodás tanításait is elébünk tárhatják – természetesen a legtisztább okítási szándékkal.

Így tettek a minap George Clooney esetében is, aki épp valami új filmjét promózta – lám, szegről-végről mi is ezt tesszük most, látják, ilyen a profi propaganda –, majd amikor arról beszélt, hogy a mozijában tapasztalt gyűlölködéséhez honnan vett ihletet, akkor Jair Bolsonarót és Orbán Viktort hozta fel példaként, hozzátéve: ha a világ mostani folyamatai nem változnak, pár évtized múlva az egész glóbuszt ilyen gonosz formák uralhatják.

Én most azt a kérdést félre is tenném, hogy vajon Clooney honnan tud arról, milyen Orbán politikája; ezúttal nem megyek be abba az utcába sem, hogy felvessem, milyen durva lenne, ha még hálózat is létezne – hiszen akkor az elvtársak ennél is több celebritást tudnának bedobni a harcmezőre; azt meg végképp nem feszegetem, hogy ha Clooney-nak, tegyük fel, valóban van némi információja Orbánról, akkor azt milyen felületeken és személyektől szerezhette be. Azt a megfigyelésemet pedig egyenesen duplán figyelmen kívül hagyom, hogy a magyarországi ellenzék szerint a totálisan jelentéktelen Orbán immár arra is megfelelő, hogy dollármilliókból készült amerikai filmek reklámkampányát feldobhassák vele.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Természetesen Clooney ezeket a megjegyzéseit mint az autonóm elme abszolút képviselője tette, nála fel sem merülhet a mainstream nyájhoz és a liberális hatalomhoz való dörgölőzés, a talpnyalás lehetősége, hiszen az csak olyanoknál evidencia, akik merészelnek bármi jót, vagy legalábbis elviselhetőt észlelni Orbán "velejéig romlott" rezsimjében. Ők nyilvánvalóan a lakájpropaganda fizetett ügynökei. Clooney meg önálló gondolatait kifejtő értelmiségi...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. november 23. 15:19

Természetesen Clooney értékítélete tökéletes, ahogy egy mértékadó és objektív értelmiségihez illik is. Mi meg, akik nem értünk vele egyet, egytől-egyig kigúnyolandó őrültek, esetleg felkötni való NERisták vagyunk. A liberális elfogadás és tolerancia nagyobb dicsőségére.

Aki Alex Soros barátja, az egyéb aljasságra is képes.

Az bebizonyosodott, megint, sokadszor, hogy Hollywood nincs zsidó irányítás alatt, és az ottani demokratikus művészeti vezetők, producerek, stúdiófőnökök nem kérnek az ottani "színészektől" soha semmit.

A neve helyesen George Clooless. Lefizették az anyakönyvvezetőt.

Clooney egy okádék tróger demokrata faszszopó hulladék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés