Mit várhatunk Bidentől?

2020. november 22. 18:52

Jeszenszky Géza
Magyar Hang
A mostani választási kampány során inkább csak korát és egyik fia ukrajnai tevékenységét tudták fölhozni ellene, semmint múltbeli hibákat.

„A tényekből, az előzményekből lehet következtetni a közeli jövőre, de azt megjósolni felelőtlenség. A meteorológia sem jósol, csak annyit mond, mi várható.

Izgalmas versenyben a 78 éves, ír származású, szerény anyagi körülmények között fölnőtt, katolikus vallását gyakorló, demokrata párti Joe Biden nyerte meg a választást a hivatalban lévő, nála csak három évvel fiatalabb Donald Trumppal szemben. 36 éves szenátori és nyolcévi alelnöki múltjával a legtapasztaltabb amerikai politikus, az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa külügyi bizottságának korábbi elnöke. A mostani választási kampány során inkább csak korát és egyik fia ukrajnai tevékenységét tudták fölhozni ellene, semmint múltbeli hibákat.

A vesztes – választási csalásokra hivatkozva – bíróság elé viszi az eredményt, több államban újraszámlálást követel. A csalást bizonyítani kell, a számlálási hibát korrigálni. Bidenre négy és fél millióval többen szavaztak, ez meggyőző többség – persze az elektori szavazatok ezt még felülírhatják. Amerikát ismerve biztosra veszem, hogy a felülvizsgálat pártatlanul zajlik majd, ezért nem hiszem, hogy a végeredmény más lesz. Trump ma még jelentős támogatottsága szerintem hamar csökkenni fog, a republikánusoknak alkalmazkodniuk kell, felismerve Amerika etnikai változásait, és vissza kell térniük Lincoln örökségéhez, hogy a jövőben még nyerhessenek.”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hvg, 2020. november 10:
Az ukrán rendőrség lezárta azt a büntetőeljárást, amely Viktor Sokin volt ukrán főügyész kezdeményezésére indult Joe Biden volt amerikai alelnök, demokrata párti elnökjelölt ellen – hozta nyilvánosságra kedden az Ukrinform.

A hírügynökség az ukrán főügyészséghez közeli, meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte az értesülést, egyben nyilvánosságra hozta az eljárás lezárásáról szóló hivatalos határozatot.

Biden ellen hivatalos tisztségviselő munkájába való beavatkozás címén indított eljárást az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR), miután Szerhij Vovk, egy kijevi, Pecserszk kerületi bíró, áprilisban hozott határozatában erre kötelezte. A DBR az ügyet ezt követően nyomozásra átirányította a Pecserszk kerületi rendőrségnek, amely szeptember 23-án az eljárást lezárta Bidennel szemben.

Sokin 2015 februárjától 2016 áprilisáig volt Ukrajna főügyésze. Petro Porosenko akkori ukrán elnök váltatta le arra hivatkozva, hogy túl kevés eredményt tudott felmutatni a korrupció elleni küzdelem terén. Sokin meggyőződése viszont az, hogy éppen a Burisma vállalat ellen indított vizsgálatai miatt távolították el hivatalából. A Burisma az a magántulajdonú ukrán gázvállalat, amelynek igazgatótanácsi tagja volt akkor még Joe Biden fia, Hunter.

Sokin azzal vádolta Bident, hogy az ő nyomására váltották le a főügyészi posztról. A vádját azokra a hangfelvételekre alapozta, amelyeket Andrij Derkacs Moszkva-barát ukrán parlamenti képviselő hozott nyilvánosságra, és amelyeken állítólag Porosenko és Biden beszélgetései hallhatók. Derkacs azt állította, hogy a felvételeket maga Porosenko készítette.

Biden kampányirodája szerint a hangfelvételeket megvágták, Porosenko úgyszintén hamisítványoknak nevezte azokat, hozzátéve, hogy a készítőik célja az ukrán-amerikai kapcsolatok aláaknázása volt. A felvételeket ugyanakkor az ukrán főügyészség csatolta a Porosenko ellen hazaárulás és hatalommal való visszaélés gyanújával indított vizsgálat anyagaihoz.

Valóban nagyon gáz, megjött a kényszeres seggnyaló, Jeszenszky is.
Én nyalom, nyalom, mindegy, csak nyugat felé kelljen fordulnom és rá legyen írva: demokrata segg...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés