Szellemet láttak a falusiak Kazahsztánban, a kormányzó nyomozócsoportot állított fel

2020. november 21. 19:25
Érdekes események zajlottak le Nyugat-Kazahsztánban: rettegő helyieket terrorizáló szellem bukkant fel – a kormányzó nyomozást indított.

Érdekes és ijesztő események zavarták meg az átlagos hétköznapokat Kazahsztánban: az ország nyugati részében rettegésben tartja a helyieket egy szellem. A különös esetek Khankol zsákfalujában történtek. A kazah Tengrinews.kz híroldal közölte le először a történetet november 11-én. Szerintük a Karatobin körzetben található Khankol falu lakói egytől-egyig azt állítják, hogy településüket terrorizálja egy világos hajú nő szelleme. „Az emberek nagyon meg vannak ijedve, még a férfiak is sírnak a félelemtől” – fogalmaztak. A helyiek kétségbeesett bejegyzéseket is közöltek az esetről a közösségi média platformjain – így talált rájuk a kazah médium. „[A szellem] egy teherautó felé tartott, melynek eredményeképp az azt vezető férfi majdnem balesetet szenvedett. A szellemlány aztán eltűnt. A sofőr gyorsan bekanyarodott az első faluba [Khankolba], ahol a helyi lakosok már nem látták a szellemet. Az emberek serényen elkezdték olvasni a Koránt” – olvasható az egyuik bejegyzés.

Más történetek szerint volt, hogy a szellem kopogott a gépkocsik ablakain, de olyan is volt, hogy megjelent egy járműben, vagy megpróbálta a sofőröket letéríteni az útról. A rejtélyes kísértetről szóló történet azóta járványszerűen terjedt el Kazahsztán-szerte. A történtekkel kapcsolatban megszólalt Talal Kazijev, a közeli Zhusandoi falu vezetője: „Én is ezen az úton járok, ám szellemet még sosem láttam” – fogalmazott. „Lehet, hogy az emberek túloznak, de sokan beszélnek egy titokzatos nőről” – tette hozzá. Kazijev is Khankolba utazott az események miatt, hogy résztvegyen egy szadakában, avagy egy juh rituális feláldozásában, hogy megszabadítsák a területet a rossz szellemektől.

A helyzet úgy tűnik felkeltette Iszkáljev kormányzó érdeklődését is, aki rendőröket küldött a zsákfaluba, hogy kinyomozzák az esetet. „Ez kétségtelenül megbízhatatlan információ: valaki viccel a helyiekkel”nyilatkozott Iszkáljev kormányzó a Nadezsgya nevű helyi újságnak. „Megparancsolom ugyanakkor a rendőrségnek, hogy menjen ki és ellenőrizze le mi a helyzet” – tette hozzá.
A rendőrség feladata a Tengrinews beszámolója szerint most az, hogy megpróbálja kideríteni ez pusztán egy tréfa, vagy valami az úton tömeges hallucinációt okoz – amennyiben tényleg nem egy gonosz szellem lenne a tettes.

Fotó: Lencsevégen az állítólagos szellem. (YouTube)

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oda is exportálunk Dobrevnét?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés