Nem megszorítunk, hanem megtakarítunk

2020. november 21. 15:22

Gy. Németh Erzsébet
Facebook
Az átalakítások nem a dolgozókat érintik, hanem a vezetői pozíciókat, az igazgatókat és a bizottsági tagokat.

„Nem megszorítunk, hanem megtakarítunk. Az átalakítások nem a dolgozókat, vagyis a kertészeket, az utcaseprőket, a fűtésszerelőket érintik, hanem a vezetői pozíciókat, az igazgatókat és a bizottsági tagokat. 

Részletek:

  • Megszűnik a főpolgármesteri keret, amely eddig 200 millió forintot biztosított a mindenkori városvezetés számára különböző támogatásokra.
  • A főpolgármesternek négy helyettese lesz.
  • Nyolcról ötre csökkentjük a fővárosi bizottságok számát.
  • Csökkentjük a frakciók költségeit.
  • Két fővárosi intézmény is megszűnik, a Mozaik és a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága, feladatait más intézmények veszik át. Ez az átszervezés nem érinti a dolgozókat, a piaci árusokat és a fogyasztókat sem.
  • Nagyon jelentős átalakítást jelent, hogy 5 fővárosi cég fog összeolvadni, a Bécsben és német nagyvárosokban is jól működő Stadtwerke-modelljéhez hasonlóan. Így a Főkert, a Budapesti Temetkezési Intézet, a Főkétüsz, az FKF és Főtáv, valamint a Budapesti Városüzemeltetési Holding ezentúl egy közös közmű céggé olvad össze. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek az átszervezések nem érintik a szakmai dolgozókat. Érintik viszont a vezetői, politikai pozíciókat. 

21 felügyelőbizottsági helyet szüntetünk meg, kevesebb vezetői poszt, kevesebb szolgálati autó, racionálisabb és hatékonyabb működés – ez a cél. Az átalakítást Walter Katalin dolgozta ki, készítette elő, a végrehajtás az új közmű cég vezérigazgatóként január elsejétől Mártha Imre feladata lesz, aki állami vállalat élén, az üzleti szférában és a fővárosi városüzemeltetésben is bizonyította rátermettségét.

Walter Katalin pedig Budapest legnagyobb és jelenleg a legnehezebb helyzetben lévő cége, a BKK vezérigazgatója lesz január 1-jétől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig minek kellett ennyi helyettes, tanacsado stb?
Es ez a lejaratodott Gy. Nemeth kinek, minek kell? Meg a Draskovics es a Gal J.?
Zsebre meno kerdesek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés