Marihuánával lendítené fel turizmusát Észak-Macedónia

2020. november 21. 22:34
Érdekes ötlettel állt elő a balkáni nemzet miniszterelnöke a gazdaság fellendítése céljából.

Meghökkentő ötlettel állt elő Zoran Zaev észak-macedón kormányfő. A miniszterelnök javaslata szerint ha legalizálnák a marihuána fogyasztását holland mintára – avagy kávézókban –, annak pozitív hozadéka lenne az ország turizmusára való tekintettel. A terv értelmében a szabályozott keretek közt működő „marihuánás” kávézókban és egyéb vendéglátó helyeken az ételek és italok mellett az említett drogot is fel lehetne szolgálni. A kormányfő már egy ideje igyekszik, hogy megvalósítsa legalább a fővárosban, Szkopjéban elképzelését, azonban az észak-macedón lakosság többsége nem ért egyet javaslatával. Zaev azonban köti az ebet a karóhoz: véleménye szerint ez egy kifejezetten jó lehetőség lenne rá, hogy élénkítsék a balkáni ország turizmusát a világjárványt követően.

Észak-Macedónia 2016-ban már legalizálta a marihuána fogyasztását, azonban kizárólagosan egészségügyi használatra. A drogot jelenleg az ország patikáiban lehet beszerezni, valamint egy legális termelői hálózat is kialakult.

Fotó: MTI/ Kallos Bea

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehéz ebben tisztán látni. Az alkohol következménylajstroma is elég hosszú, mégis ihatunk páleszt. Valahol hit kérdése, hogy a marihuána a rosszabb-e, vagy a pálesz. Ami engem illet, a marihuánát nem mertem még kipróbálni, a páleszt meg igen, és mindenesetre nem tartom elegánsnak, hogy a szabad anyagbevitelért harcoljak, de talán tényleg nem történik társadalmi tragédia, ha legalizálják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés