Igaz beszéd a fideszes vétóról

2020. november 21. 10:11

Ujhelyi István
Facebook
Orbán Viktor és a Fidesz megerőszakolták a demokráciát, megerőszakolták az európai és a magyar jogrendet.

„Orbán Viktor és a Fidesz megerőszakolták a demokráciát, megerőszakolták az európai és a magyar jogrendet.
Orbán Viktor és a Fidesz állami, sőt immár alkotmányos szintre emelte a korrupciót.
Orbán Viktor és a Fidesz számára semmi sem drága, hogy megtartsa hatalmát és vele a közpénzek kasszájának kulcsát. 
Orbán Viktor és a Fidesz hazudik az uniós jogállami mechanizmusról: annak semmi köze sem a migrációhoz, sem pedig Soros Györgyhöz. 
Az igazság az, hogy az Európai Unió tagállamai és az európai adófizetők megunták, hogy Orbán és bandája saját zsebét tömi az uniós közpénzekkel. 
Az igazság az, hogy Orbán Viktor és a Fidesz nem akarja, hogy bárki kontrollt gyakoroljon felettük és ezért bármire képesek. 
Az igazság az, hogy a fideszes költségvetési vétóval megakadályozzák, hogy Magyarország a következő években hozzájusson a magyar embereket megillető 7000 milliárd forint kohéziós forráshoz, a több mint 4200 milliárd forint agrártámogatáshoz és többek között a 2100 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatáshoz az újjáépítési csomagból. 
Az igazság az, hogy Orbán Viktor hazudott, amikor azt mondta: nincs szüksége az országnak hitelfelvételre, hiszen maga ismerte el, hogy a napokban 900 milliárd forintnyi devizahitelt vettek fel a piacról – szemben a rendkívül előnyös  kondíciójú uniós hitelcsomaggal. 
Az igazság az, hogy Orbán Viktor és a Fidesz egy olyan gyilkos hazárdjátékba sodródott, amelyben Magyarország és benne a magyar emberek érdeke csak sérülni tud.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor Ujhelyi agymenését olvasom nem tudom eldönteni, hogy a butaság, vagy a hazugság szól belőle.
Valószínű mindkettő.

A jogállamiság kérdésével az EU Alapszerződése tartalmazza a szankciót, amely a jogállamiság megsértése esetén megvonható a szavazati jog. Ennek megvonásához azonban az állam- és kormányfők tanácsában egyhangú döntésre van szükség.
Az EP most ezt akarja megerőszakolni minősített többséggel bevíve az uniós támogatás megvonását, mindezt összekapcsolva a költségvetés tárgyalásával.
Akkor most ki is aki akadályozza az EU költségvetésének az elfogadását?

A helyreállítási alapba felveendő összeg hitel, melyet vissza kell fizetni. Az EU nem vehet fel hitelt, csak a 27 tagállam. Így a felveendő hitel konzorciális hitel lenne, amely visszafizetéséért a 27 tagállam egyetemlegesen felel. Ez pedig azt jelenti, amelyik állam nem tud törleszteni a többinek kell helyette törleszteni.
Vajon ha egy milliárd hitelt akarnék felvenni Ujhelyi lenne a készfizető kezesem?

Azt állítja, hogy az EU keretében felvételre tervezett hitel kedvezőbb, mint amelyet legutóbb a kormány felvett, de a számokat nem írja le.
Kérdezem: Mennyi az EU által tervezett hitel kamatköltsége, a teljes hiteldíj mutató?

El kell kerülni, hogy az Unióban a hatalom Brüsszelben összpontosuljon, felelősség meg a tagállamokban.

Roppant kényelmetlen lehet ez a napi megszólalási kényszer, igaz, nincs más választása.

És persze az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt vétójoggal rendelkező állandó tagja is megerőszakolja a demokráciát, amiért a második világháborút végigharcolták?

Pityukáéknak menniük kell!
Ujhelyi Istvánék jogállamisága: Soros György karói, annak a hegyébe húzva a magyar nép. Ilyen "jogállamiságot" még puszta említés szintjén sem szabad elfogadnunk, egyetlen betűjét sem. Legfeljebb így: a szemetek jogállamisága. használható és igaz kifejezés.
Viszont:
A teljes Bizottságnak mennie kell.
Első lépésként: valódi Európa Parlamentet, a 28 tagállam nemzeti parlamenti küldöttségeiből.
Második lépés: ez a Valódi Európa Parlament nevezze ki a Bizottság tagjait.
A most ismert "Európai Parlament" tagjaitól minden kifizetést azonnal befagyasztani. A Soros Györggyel bármilyen kapcsolatban állóktól, az Ujhelyiektől, Dobrevektől, Manfred Weberektől: minden EU-pénzt örökre megvonni.
És: tegyenek vallomást, a kapcsolat minden pillanatáról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés