Orbán Viktor: Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot

2020. november 20. 7:18
A kormányfő beszélt arról is, hogy ha nem indulna meg a válságkezelési alap működése, akkor Brüsszeltől függetlenül is megindulnak a magyar fejlesztési programok.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A miniszterelnök a beszélgetés elején arról beszélt, hogy „Soros György fenyegeti Magyarországot meg Lengyelországot”. Mint fogalmazott: „az EU-ban a viták rendezésének az a módja, hogy tárgyalunk, miközben Soros György egy nagy cikkben utasításokat adott a brüsszeli elitnek”. A miniszterelnök leszögezte: „a miniszterelnökök dolga, hogy egy vitát, hogyan kell elrendezni.” Hozzátette: „a viták az unió természetéből fakadnak.”

Ma a világpolitika legkorruptabb embere Soros György”

– fogalmazott a miniszterelnök. A kormányfő szólt arról is, hogy Soros emberei mondják azt, hogy veszélybe kerül az unió, ha nem lesz megeggyezés. „Ráadásul, akik most megszólalnak, azokat Soros fizeti, aki egyébként a világ egyik legkorruptabb szereplője” – szögezte le a kormányfő.

„Most megálltunk, de meg fogunk egyezni”

A kormányfő szerint nem joguralomról, hanem többségi uralomról szól a jogállamisági vita. Mint fogalmazott: „Rengeteg utat elindított a júliusi csúcs. Most már ezen az úton vagyunk. Mi bejelentettük, hogy a teljes csomag több eleme nem fogadható el.”  A kormányfő elmondta: „most megálltak a jogszabályalkotási folyamatok, és a végén meg fogunk egyezni. Az egyébként jobban megérint, hogy gátlástalanul lehet hazugságokat terjeszteni Magyarországról” – tette hozzá.

„Az unió nem pénzt, hanem hitelt ad”

Orbán Viktor szerint a többségi döntés esetében bele tudna szólni a bizottság a magyar belpolitikába, így pedig be kellene engedni a migránsokat. Mint fogalmazott: „mi korábban mindig ellenálltunk, de nem vagyunk kétharmados többségben, így a migrációt is ránk tudnánk erőltetni”. Hozzátette: „ez látszólag összefügg a pénzkérdéssel, de ez nem így van, mivel a válságkezelő program egy hitel.

Az unió nem pénzt akar adni a szegény tagállamoknak, 30 évre vennénk fel hitelt, és azt vissza kell fizetni”

– hívta fel a figyelmet a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, ha ebből ki lehetne maradni, az jobb lenne, de a bajban lévő országok érdekében nem maradunk ki. A miniszterelnök leszögezte, hogy hazánkban minden fejlesztést, amit a következő 10 évre terveztünk, meg is tudunk valósítani.

Stabil lábakon áll az ország

A kormányfő beszélt arról is, hogy ha nem indulna meg a válságkezelési alap működése, akkor Brüsszeltől függetlenül is megindulnak a magyar fejlesztési programok. A kormányfő közölte, hogy több mint 2,5 milliárd eurónyi hitelt vett fel az ország, és mivel nem tudjuk, hogyan alakul a vita az unióban, ezt a pénzt azokra a fejlesztésekre fordítjuk, amiket egyébként az uniós válságkezelő programból tettük volna.

Nagyon stabil pénzügyi lábakon áll az ország, szemben a 2008-as időszakkal.

– szögezte le a kormányfő.

444 óvodát, és 78 általános iskolát kellett bezárni eddig

A miniszterelnök kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy 4400 új beteget regisztráltak, és 93 haláleset történt az elmúlt 24 órában. Több mint 7500-an vannak kórházban, és 604-en vannak lélegezetőgépen. „Ezen számokhoz képest még bőven van tartalék” – tette hozzá.

Most a hőseink az orvosok, az ápolónők és az egyetemisták”

– fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, hogy eddig 444 óvodát, és 78 általános iskolát kellett bezárni. Orbán Viktor elmondta azt is, hogy szerinte ott ahol digitális oktatásra álltak át, ott ki kell használni az időt, és nem vakációnak kell tekintetni. A tesztelésről szólva a kormányfő elmondta, hogy ezt az oktatási és szociális ágazat szereplői kérték.

„Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fertőzés lassulna”

Orbán Viktor elmondta, a gyorstesztek a pozitivitás esetén 90 százalékos megbízhatóságot adnak. Mint fogalmazott: „ahogy nő a nyomás, úgy növekszik az igény a gyorstesztek iránt. Ez egy nagy logisztikai feladat, de készen állunk erre” – tette hozzá. A miniszterelnök közölte azt is, hogy 2000 egyetemista vesz részt a tesztelésben.

A kormányfő kérdésre válaszolva leszögezte,

semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fertőzés lassulna. Mindez azért fontos, mert az idősek vannak nagy veszélyben.

A kényelmetlenség a kisebb probléma ahhoz képest, mintha a nagyszülőket elvesztenénk  – fogalmazott a kormányfő. Mint mondta: „inkább abból kell kiindulni, hogy a helyzet nehéz.”

A magyarok leginkább a magyar vakcinában bíznak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Soros György azon magyar akció keretében is vizsgálatot követel, miszerint Oroszországtól is megpróbálunk vakcinát szerezni. A kormányfő elmondta, hogy 12 millió nyugati vakcinát kötött le az ország, miközben a világ többi részén is zajlanak a kutatások. „Ha valahol hamarabb készül el vakcina, ahhoz a magyaroknak minél előbb kell hozzájutnia” – szögezte le. „Azt, hogy melyik a jó vakcina, azt nem Soros György dönti el” – tette hozzá a miniszterelnök. 

A kormányfő szólt arról is, hogy próbálják felmérni az ország bizalmát a vakcinákat illetően.

A magyarok 30 százaléka magyar vakcinát választana, és nem külföldit”

– mondta a kormányfő. Hozzátette: „Ez egy nagyon nagy áttörés, mert korábban nem ez volt a példa”.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 323 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A riport eleje megnyugtatott: a minelnökök összefogtak. Nekik nem diktál Soros.

Eléggé fontos, hogy tisztességesen kifizeti a vállalkozók az és a dolgozókat.
Nem úgy, mint a Szeviép. Sőt, van egy újabb szegedi ügy.

A harc az EP és a minelnökök között folytatódik. Az EP túl akar lépni saját hatáskörein, több hatalmat akar, mint ami van neki. Nos, itt jelenik meg Soros. Az előző ep-ben a képviselők harmada szerepelt a listáján.

Vedd elő azt a jelentet, amikor Juncker alázatosan sietett Soros elé, úgy tűnt, kézcsókra járul elébe, de csak egy Brezsnyev-Honecker párost idéző csók lett belőle. Amit Soros látható felsőbbrendűséggel fogadott.
Ez jellemző volt az egész Soros EB-EP viszonyra. Ez volt a valódi, látható rágyógyulás,

Egyébként aki eddig nem tudta volna, kik Soros ügynökei, azoknak elég elolvasni a kommenteket, illetve más posztokat, pl. Donath Anna, Cseh Kata, Fegyőr, Hadházy, Szabó Timi, Szél Bernike, stb.

Azért van egy íve az egésznek. kezdetben Soros kerülte a nyilvánosságot, a szerepvállalást, s ügynökei is mindenféle trendi civil mozgalmakba ágyazottan, humanitárius, emberjogi vészcsengőként, alacsonyabb amplitúdóval szólaltak meg. Majd Soros, de ügynökei is kiléptek a nagy nyilvánosság elé. Soros napi vendég Brüsszelben, tollba mondja a brüsszeli vezetésnek, miként kell működtetniük az EU-t, napi szinten irányítja a legtöbb uniós tagállam kormányát, az EU különböző intézményeit, beleértve az igazságszolgáltatást is, eltörölve mindent, ami a demokrácia, a jogállamiság része.

Pontosabban már odáig jutottunk, hogy az EU egésze számára maga kívánja megfogalmazni a demokrácia, a jogállamiság kereteit. Ügynökei naponta harsogják az éterbe elképzeléseit, itthon lásd Donath, Cseh és a többiek szereplését, ezek a gyökértelen hazaárulók naponta lobbiznak Brüsszelben országunk ellen. Európának nincs még egy ilyen mocskos ellenzéke.

S azért döbbenetes, ahogyan vezető európai országok lefeküdtek Soros lábai alá, a németek, a franciák, az olaszok, a spanyolok, a hollandok, a belgák. Hol van ezen országok, politikai vezetőik nemzeti önbecsülése?

S az is mindent elmond Sorosról, hogy saját népe ellen fordult, s Izrael ellenében a palesztinokat támogatja, pénzeli.

Sok demagóg a plakátok kapcsán egyből antiszemitázott, holott az izraeli kormány sem tekintette azt antiszemita szándékú lépésnek. magam is sajnálom, hogy Soros valamilyen vékony szálon kapcsolódik a zsidósághoz, de benne nem a zsidót, hanem egy értékrend nélküli, erkölcstelen, gonosz üzletembert kell látni. Rossz fényt vet a zsidóság normális többségére is.

Soros szerint a lélegeztető gépek árát is loptuk.
Nagyokat akart mondani és nagy hülyeségek lettek belőle.
OV nyugalma, tisztánlátása, határozottsága kikészíti a nemzetközi és a magyar ballibet:-)))

Az EU, - minden szerve, intézménye - mára egy G. Soros nevű USA-polgár uralma alá került, amit
- ki kell vizsgálni, különleges Európa Tanácsi ügyészi vizsgálóbizottsággal.
Mindenekelőtt arra kell választ keresni, hogyan lett az Európai Bizottság
az Eurunió Globalista Pártjának Politikai Bizottsága,
emellett hogyan lett az Európai Parlament
az Eurunió Globalista Pártjának Központi Bizottsága,
emellett hogyan lett az Európai Bíróság
az Eurunió Globalista Pártjának Európai Bírósága.
Amíg ezekre az alapvető kérdésekre az UNIÓ nem ad HITELES, OBJEKTÍV választ,
addig zavartalanul folytatódik az európai adófizető polgárok
G. Soros és szervezetei általi nyilvános arcul köpése, és
az európai ADÓFIZETŐ POLGÁROK alapvető jogállami jogainak meggyalázása.

A pénz az nagy úr. De legyen igazad.
Jourova pl először azt mondta ndta, nincs semmi baj a koronavírus torvenyunkkel. Aztán egy hét múlva elkezdett aggódni. Aztán kiderült, hogy hazájában korrupciós ugye volt.......... Ugyan jól jött ki belőle, de mégsem, mert a férje elhagyta.

Könyvből lehet csinálni, nem kell hozzá se Fidesz, se Orbán:
Millionaire Plumber: Make A Fortune In 10 Simple Steps
by Paul Brackley
Csőszerelő milliomos: Csinálj vagyont tíz egyszerű lépésben.

Csak egy marha fejleszt ebből konspiráció teoriát.

Tippünk van, de még nem szivárgott ki. Lehet, hogy nem is fog....

Viktor!

Olvasd el ezeket a kommenteket, reprezentatív tükröződése az ellenzéki szavazók intelligencia, értelmi, indulati szintjének, ideológiai, politikai töltetének, konszenzus képtelenségének.

Tudnod kell, hogy 22-ben Soros ezeket az "arcokat" fogja falanxként maga előtt tolni, ezek szájából fog bugyborékolni a csatornabűz, ezek akarják maguknak megnyerni a városi és vidéki embereket, a lakótelepeken élőket, a Lipóciában élő fűszerest, ezeknek fog szólni az RTL, az ATV, a Klubrádió - apropó, Nektek nincs médiátok, s lassan lejár a harmadik ciklusotok, a Karc FM országos szórását nem tudtátok elintézni, miként képtelenek vagytok egy történelmi filmet legyártatni - ezeknek írják majd Soros pénzen az újságokat, online oldalakat. Szóval ezekkel kellene megértetned, hogy Ti az ország érdekeit szolgáljátok, az ellenzék pedig a globális nagytőkét.

S persze jó lenne, ha tudnál valamint saját táborod, kormányról alkotott véleményéről is. Mert ezen az oldalon is sok a kritika. A kormányzati népszerűségvesztésnek is van oka, amivel foglalkoznotok kell. őszintébben, mint tette Slomó az antiszemitizmus kapcsán, mert Ő csak arról beszélt, hogy van, de az okát elhallgatta.

Szóval lassan ideje lesz komolyan foglalkozni az ellenzékkel, de a Rátok szavazókkal is. remélem, hogy már dolgozik egy stáb az amerikai választások tanulságainak levonásán, s készültök 22-re.

Köszi:-)
Az nagyon nem mindegy, hogy valaki mire vesz fel hitelt? Pl működésre vagy fejlesztésre.
A budapestiek nagy része elutasítja Karácsony hitelfelvételi ambícióit, mert a Demszkynél megtapasztalták, hogy rosszul járnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés