Merkel folytatná a tárgyalást a magyar és lengyel féllel

2020. november 20. 9:02
A német kancellár ugyanakkor védelmébe vette a jogállamisági mechanizmust.

Angela Merkel egy csütörtöki videokonferencián védelmébe vette azt az elképzelést, hogy az uniós költségvetést és válságkezelési forrásokat jogállamisági kritériumokhoz kössék. A konferencia után azonban Merkel több uniós vezetővel együtt azt mondta sajtótájékoztatóján, folytatni fogják a párbeszédet Budapesttel és Varsóval. A kancellár szerint a jelenlegi mechanizmus jó megoldás, mint mondta, „egyértelművé tettem, hogy szerintem jó és kiegyensúlyozott kompromisszumot találtunk a javaslattal”.

Hasonlóképp nyilatkozott Charles Michel is, aki kijelentette: „folytatjuk a megbeszéléseket, hogy mindenki számára elfogadható megoldást találjunk”. A politikus szerint senki sem becsüli alá a kérdés jelentőségét, sem az előttük álló akadályokat, a júliusi döntések megvalósítása, vagyis az uniós helyreállítási program megkezdése azonban „kulcsfontosságú” az európai emberek és a vállalkozások számára is.

A holland miniszterelnök, Mark Rutte ennél keményebb hangot ütött meg, és azt mondta, „ha engem kérdezne arról, hogyan kell megoldani ezt a problémát, akkor azt mondanám, hogy kérdezze meg azt a kettőt, ők hogyan akarják megoldani”, utalva Orbán Viktorra és Mateusz Morawieckire.

Címlapkép: MTI/EPA/DDP pool/Andreas Gora

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Örülünk, hogy segíthettük a német újraegyesítést.....

Meglepődnél, ha látnád, hogy nem mindenki nevezne be az új egyesülésbe.

Az biztos, hogy az EU egy szemmel jól látható fordulóponthoz érkezett.
Ezt most nem lehet megoldani időhúzással, 123 konferenciával.
Az EU jövője a tét!
Vagy megújul, vagy szétesik.

Akarnál eggyel több hülye államot Európában?

Kellene egy népszavazást tartani azokról a különböző, valós kérdésekről amelyet az EU parlament a jogállamisághoz köt.
Az USA államaiban sem egyformák a jogok. (halálbüntetés, marihuána....stb) Mégsem merülnek fel jogállamisági problémák.
Én úgy érzem, hogy inkább politikai támadások vannak a jogba csomagolva.
Mégegyszer, kell csinálni egy népszavazást a valós kérdésekről. Azután, ki lehet jelenteni akár így, akár úgy, hogy Magyarországon így akarunk élni.

"Európa legfejlettebb országai" - trianoni döntéshozók örökösei.

,,Ajánlom a római alapító szerződést. Politikai természete tisztán szerepelt. ,,

Hamis állítás.

A Római Szerződés (EGK-Szerződés) az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó szerződés, és ahogy a nevében is szerepel, gazdasági együttműködés céllal jött létre nem politikai ideológiai céllal. 1958. január 1.-én lépett hatályba.

,,1957. március 25-én két szerződés aláírására került sor, amelyek az Európai Gazdasági Közösséget (EGK) létrehozó szerződés és az Európai Atomenergia-közösséget (EAEK vagy Euratom) létrehozó szerződés. Mindkét új közösség tekintetében a döntéseket a Tanács hozta meg, a Bizottság javaslata alapján. A Parlamenti Közgyűléssel konzultálnak, amely ezt követően véleményeket dolgoz ki a Tanács számára. A Közgyűlés képviselőinek száma 142 főre emelkedett. Az Európai Parlamenti Közgyűlés első ülését a következő évben, 1958. március 19-én tartotta. A Római Szerződés külön rendelkezést fogalmaz meg a képviselők közvetlen megválasztására vonatkozóan (ennek végrehajtására 1979-ben került sor).,,


Képletesen mondva, ha elhúzzuk a függönyt egészen mást látunk.
Görögország, Olaszország, Spanyolország, Portugália nagyon nagy bajban van. A baj nem a járvánnyal kezdődött már előtte is megvolt. Egyre jobban rohan az államcsőd felé. Mindegyik ország tagja az euró övezetnek és ha bebuknak az eurónak harangozni fognak. Mivel ezek az ország a pénzpiacról nem kapnak hitelt, az eddigi hiteleiket nem tudják törleszteni, hitel képtelenek ezért találta ki az EU vezetése, hogy a 27 tagállam vegyen fel konzorciális hitelt, amelyet az EU kezel és közvetít. Ez pedig azt jelenti, hogyha valamelyik tagállam nem tud törleszteni, akkor a többinek kell helyette is törleszteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés