Újabb cenzúra!

2020. november 19. 8:53

Szél Bernadett
Facebook
Az MTI sorozatosan törvénysértést követ el akkor, amikor sorozatosan megtagadja a közmédia számára kínos közlemények kiadását.

„Az MTI ismét megtagadta a közleményünk kiadását, mert szerintük sérti a közmédia (nem létező) jó hírét az, hogy a nyilvánosságra került botrányos hangfelvételek miatt a Médiatanácshoz és a közmédia vezetőihez fordultunk.Teljesen nonszensz, sőt törvénytelen, amit művelnek! A saját szabályzatukra hivatkoznak, ami konkrétan egy vezérigazgatói utasítás, miközben a médiatörvény világosan szabályozza, hogy ki kell adni a közérdekű közleményeket: a közszolgálati média hírügynökségének biztosítania kell »a hozzáférhetőséget minden olyan hírhez és tudósításhoz, amelynek ismerete szükséges a nyilvánosság számára a közösségi és az egyéni jogok és érdekek megfelelő érvényesítéséhez«.

Mi azért adtunk ki közleményt, hogy a választópolgárok lássák, mit teszünk egy nagyon is közérdekű ügyben. Vagy annak ismerete, hogy a 117 milliárdból működő közmédia nem a közt szolgálja egy hiteles hangfelvétel szerint, hanem a kormányt, talán nem közédek? Dehogynem. Az MTI pedig sorozatosan törvénysértést követ el akkor, amikor sorozatosan megtagadja a közmédia számára kínos közlemények kiadását.

Íme az információ, amit el akarunk hozzátok juttatni — osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson. Köszönjük!Nem maradhatnak következmények nélkül a közmédiában készült botrányos hangfelvételek! Már közel egy hét telt el a közmédiában készült botrányos hangfelvételek nyilvánosságra kerülése óta, de az MTVA még csak egy nyilatkozatot sem adott ki, a nyílt törvénysértést utasításba adó és a dolgozókat kirúgással fenyegető munkatársak pedig továbbra is az MTVA-nál dolgoznak. Levélben fordultunk a köztévé vezetőihez és a Médiatanácshoz, hogy számoljanak be róla: milyen következményei lesznek a történteknek, és milyen lépéseket tesznek a közmédia pártatlan, hiteles és kiegyensúlyozott működésének helyreállítása érdekében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az MTI a KESMA része?

Az megvan, amikor Trumpot egyszerűen lekeverték a nagyondemokratikus USÁ-ban, mert a csatorna szerint nem mondott igazat az elnök?

Így van. És ugyanez igaz törpepártok sehol nem bizonyított rágalmaira is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés