Megérkezett az orosz vakcina mintája Budapestre

2020. november 19. 15:54
Mi vagyunk az első európai ország, akik ilyen oltóanyagmintát kapnak – mutatott rá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Facebook-videóban számolt be arról, hogy az Oroszországban gyártott, koronavírus elleni oltóanyagból csütörtök délután érkezett meg az első minta Budapestre.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a kormány igyekszik a lehető legtöbb forrásból a lehető legjobb minőségű vakcinát beszerezni. Mint mondta, „mi vagyunk az első európai ország, akik ilyen oltóanyagmintát kapnak”, s mint a videóhoz fűzött megjegyzésében írta, „most a magyar szakembereken a sor, kezdődhet a tanulmányozás a lehető legmegalapozottabb döntés érdekében.”

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A -70C nem egy vészes dolog. Már hallgató koromban ott üldögéltek a labor előterében a szárazjéggel ( szilárd széndioxid) töltött, úgy 20 literes Dewar edények ( lényegében egy termosz), amiket általában hetente cserélték. A szárazjég hőmérséklete pont elég. ( Nyilván oltóközpontokban lehet beadni, nem a körzeti orvosnál.)

Európában ( Unió?) valamilyen Európai Gyógyszerügynökség engedélyezhet mindenütt használható vakcinát, egyes tagállam egyedi engedélyt adhat ki az ország területére.

Ahogy tudom, az Unió kötött előszerződéseket több fejlesztővel is, sok millió adag vakcinára.

Szerintem szárazjégen szállítani ( szilárd széndioxid) nem túl veszélyes.

Bizonyos dolgokra jó volt a szárazjég. Egyébként csináltam nagy műszeres méréseket a cseppfolyós nitrogén hőmérsékletééről indulva, nem volt egy gyönyör. Sokkal jobb volt egy intracooler-nek nevezett többlépcsős hűtőrendszer, amivel -60C-ről tudtunk indulni. (ESR és DSC)

Holnap kezdik el a tesztelést.
Karácsonyék kiket tesztelnek?
Még a saját Főpolgármesteri Hivatalban dolgozóit sem teszteli.

Ha kicsit mellé töltötted kapkodhattad a lábad, mert rohangásztak a párolgó golyók ( Leidenfrost jelenség ?) Én is öntögettem néhányszor, de mi általában ketten voltunk.

Ezek un. "előszerződések".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés