Messi: Belefáradtam, hogy mindenért engem hibáztatnak Barcelonában

2020. november 19. 9:24
Az argentin válogatottól visszatérő támadó a repülőtéren fakadt ki az őt kérdező újságíróknak.

Lionel Messi, a Barcelona sztárja azt mondta, belefáradt abba, hogy minden problémáért őt teszik felelőssé a katalán labdarúgócsapatnál.

A hatszoros aranylabdás támadót legutóbb Antoine Griezmann korábbi ügynöke vádolta meg azzal, hogy nehézzé tette védence számára a barcelonai beilleszkedést. Az argentin válogatottól visszatérő támadó a repülőtéren fakadt ki az őt kérdező újságíróknak.  „Az igazat megvallva belefáradtam, hogy mindig minden problémáért én vagyok a felelős. Mindezek mellé a 15 órás repülőút után az adóhatóság emberei várnak. Őrület” – panaszkodott a 33 éves labdarúgó.   

Eric Olhats, a tavaly nyáron szerződtetett Griezmann korábbi képviselője azt mondta, Messi „rémuralma” nehézzé tette a francia csatár beilleszkedését. A Barcelona csapatkapitánya nyáron távozni akart katalán anyaegyesületétől, amelynek nagycsapatában 2004-ben mutatkozott be. Végül letett arról, hogy eligazoljon - mert nem akart jogi vitákba bonyolódni arról, hogy ki kell-e érte fizetni a 700 millió eurós kivásárlási árat –, viszont a vele (is) több kérdésben szembekerülő klubelnök, Josep Maria Bartomeu és a teljes vezérkar lemondani kényszerült október végén.

Az új vezetőséget várhatóan január végén választják meg.   

Messi szerződése egyébként jövő nyáron lejár, így szabadon igazolhatóvá válik, ha addig nem köt új megállapodást. A támadó emellett a spanyol adóhatóságokkal is harcol: 2016-ban 21 hónapos börtönbüntetésre, illetve kétmillió eurós pénzbüntetésre ítélték, mert 4,2 millió dollárral megkárosította a szervezetet. Messi nem vonult börtönbe, mivel a spanyol törvények szerint büntetlen előéletűként 250 ezer eurós bírsággal megválthatta szabadságát, büntetését pedig két évre felfüggesztették.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Joan Monfort

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés