Ötven lélegeztetőgépet adunk Ukrajnának

2020. november 15. 13:30
Magyarország korábban már Csehországnak is adott 150 gépet.

A koronavírus-járvány okozta nemzetközi helyzetre való tekintettel az Orbán-kormány ingyen ad ötven lélegeztetőgépet Ukrajnának. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és Kásler Miklós emberminiszter felelős azért, hogy az ukránok harminc napon belül megkapják a gépeket. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egyik partnere, az Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ segíti a közreműködést – számol be a Magyar Közlöny pénteki számára hivatkozva a Karpat.in.ua portál. 

Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus terjedése. Egy nap alatt több mint 12 ezer új fertőzöttet találtak. 191 elhunytat regisztráltak 24 óra alatt szombatra, így már több mint 9,5 ezerre emelkedett a halálos áldozatok száma. Az aktív betegek száma 276 857-re nőtt, a gyógyultaké pedig 238 811-re – számol be a lap a helyzetről.

Mint köztudott, a magyar kormány Csehországnak is adott már 150 darab lélegeztetőgépet, melyet akkor Andrej Babis személyesen köszönt meg Orbán Viktornak a twitteren. 

(Forrás: index, karpat.in.ua)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány is vásárolni készül Ukrajna számára, humanitárius meggondolásból. A kormány segítségével egyetértek, emberi életek megmentéséről van szó,legyen az ukrán, vagy ottani magyar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés