Apu azért iszik, mert te hülyeségeket beszélsz

2020. november 14. 13:39

Kurtz ezredes
Kontra
Aki túlzottan kinevetné Aput a hülyeségeiért, ne feledje a Leninnek tulajdonított mondást: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik!

„A lassan egy évtizede tartó Apu azért iszik, mert te sírsz rendezvénysorozat alapvetően nem tartozik ebbe a kategóriába. Általában szórakoztató és informatív, néhol viszont komoly előadásfolyam Magyarország két leghírhedtebb közéleti belgájával, a közismert kritikussal, Puzsér Róberttel és a kevésbé közismert, de bizonyos értelmiségi körökben annál híres-hírhedtebb Farkas Attila Mártonnal, azaz FAM-mal.

Tudjuk azonban az örök törvényt: Ami elromolhat, az el is romlik. A legkiválóbb gépezetbe is kerülnek időnként homokszemek, és mivel az előadás-sorozat a fiatal városi értelmiségiek körében igen népszerű, ezek a homokszemek időnként vissza-visszahullanak ránk. Az elsivatagosodást meggátló cikksorozatunk ezekben igyekszik kijavítani és tanácsot adni Apunak és gondolkodócimboráinak. Aki pedig túlzottan kinevetné Aput a hülyeségeiért, ne feledje a Leninnek tulajdonított mondást: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik!

AZ ÚJ AIRBUS HAJTÓMŰVE MÁSODPERCENKÉNT EGY TONNA KEROZINT ÉGET.
És emiatt felforr ez a gyönyörű boJgónk…

Mielőtt bárki azt hinné, Robi viccelt, dehogyis viccelt. 20 perces hisztirohamot rendezett, mely teljes egészében erre a totális baromságra lett alapozva. Készséggel elhiszem, hogy Robi nem reálértelmiségi, és csak egy egyszerű bölcsész, de szerénységem is oda járt, és alsó tagozatos matematikai ismeretekkel is kiköptem a fehérjeturmixot a röhögéstől, hogy nyilván mindjárt megjelenik göndör parókában Jáksó, és mosolyogva átnyújt egy üveg olcsó pezsgőt a puzséri boJgóapokalipszist megbabonázva hallgató bölcsészközönségnek. A pincemély azonban rideg és sötét, mint a festői Ausztriában.

Rá kellett jönnöm, hogy ez itt bizony nem trollkodás, hanem teljesen komolynak szánt előadás. Robi alapállítása nincs túlbonyolítva holmi konkrétumnak nevezhető tényekkel. Mégis melyik új modell, a teljesen új 350-es, vagy a felvétel időpontjához képest legkorábban kijövő 320neo, ami a 30 éve forgalomban levő 320-as család modernizált tagja? Ilyen keresztkérdésekkel már ne zavarjuk meg a filoszt, a Szellem Arisztokratáját, mi? Robinak a sok bölcselet mellett nyilván nem marad ideje Wikipédiát nézegetni, Hermész Triszmegisztosz pedig biztos sok érdekes dologról írt, de erről pont nem.

Robi nyilván a világ legnagyobb utasszállító gépére, az Airbus A380-asra gondolt, amely már annyira nem új. Normális közforgalomban 2007 óta perzseli a boJgót, ami még azóta sem változott tőle izzó lávapacává. Mivel hatalmas repülőgép, ezért Robi és a hozzá hasonló érzelemdús környezetvédők saját szempontjuk szerint joggal feltételezhetik róla, hogy az első számú közellenség, és a tányér sarkaiból miatta olvad el a jég, sajnos azonban van néhány zavaró mellékkörülmény. Hívjuk segítségül ezekre az ilyen érzelemdús környezetvédők igazi istenét, a Szent T0dományt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt tudtuk, hogy Robi hülye. Ezt néha elfelejtjük, és ilyenkor Robi
gondoskodik arról, hogy ismét eszünkbe jusson.

A posztoló is ezt mondja. Aki itt hülyeségeket beszélt, az a Puzsér.

.. Aztán például repülnek-e Robi után a kormoránok (a valószínűleg bides gázló vizimadarak) ?? :-)

T.i. Volt régebben Puzsérnak egy olyan agyakiakadt hisztiperformansza is amelyet explicite egy S.Balázs-Vadon Szupermen beszélgető showban való szereplésben (lásd a linket ;) anekdotázott elő.
Azt mondja az alighanem valóban önéletrajzi ihletésű perfomanszában : " "" és jön velem a kormorán, akárhová megyek! :-) "”

https://youtu.be/phgf9gjJCOw?t..

;-)
A legtökéletesebb önmaga:
Nézd meg kuszkusz, Puzsérnak az előbbi kommentemben linkelt hisztiperformansz-felidézését. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés