Kamuellenzék

2020. november 13. 11:00

Kacsoh Dániel
Mandiner
A kormányt tétlenséggel és bátortalansággal vádolni több mint nonszensz. Kamu.

Kedves kormány, hahó, kéne kormányozni! – üzeni a tőle megszokott vehemenciával közösségi oldalán a függetlenobjektív médiaszemélyiségek gyöngye, Kálmán Olga. Az egykori újságíró, műsorvezető, akit a baloldalon sokáig egyfajta szakmai etalonként emlegettek, mondván, elfogultságtól mentesen kérdez. Egyenesen.

Aztán kikötött a Gyurcsány-pártnál, sőt még a főpolgármester-jelölt-jelöltséget, a tavalyi előválasztás meghekkelését is bevállalta érte, majd jött is a biztos megélhetést jelentő stallum: tanácsadói pozi egymillióért a Karácsony-féle városházán.

Ebből a székből osztja most már az észt járványügyben Kálmán Olga, ha úgy tetszik, a mi pénzünkből. A DK elnökségi tagjaként. Virtigli gyurcsányistaként.

Bár könyvet nem, nemzeti konzultációs íveket már darált.

Kifakadásai ettől függetlenül kvázi belesimulnak az egyre egységesebb ellenzéki csordavokálba. Az új közös kórusmű címe pedig: a kormány nem kormányoz. Kunhalmi Ágnes szerint a miniszterelnök ölbe tett kézzel nézi, hogy minden összeomoljon. A főpolgármester egyenesen úgy fogalmaz, hogy már nincs is kormány. Vagy csak kamukormányzás van. Ezt harsogja utánuk Vadai Ágnes, Tordai Bence, Jakab Péter.

Ez lenne a legfrissebb balos kommunikációs innováció. Értjük: válság van, a koronavírus egész Európát, sőt a világot teszi próbára, immár második hullámban, rémisztő beszámolók érkeznek mindenhonnan a fertőzöttek és a halottak számáról, a gazdaság visszaeséséről. Mi ez, ha nem az a bizonyos „külső körülmény”, amelyet a tíz éve bukdácsoló hazai ellenzék annyira vár?

Szekértolóik már régóta hangoztatják, hogy bizony jó lenne egy kőkemény krízis, mert a kormányzás sajnos hatékony, olykor még azt is elismerik, eredményes, a balliberális térfélen pedig inkább kutyaütők gyülekeznek. Ha viszont az ország a kormányzati politikától függetlenül kerül nehéz helyzetbe, akkor lehet még a sansz.

Hát most itt van. Az immár Gyurcsánytól a Jobbikig terjedő konglomerátum pedig érzi ezt. Mivel azonban különösebb mondanivalójuk továbbra sincsen, leszámítva azt, hogy „több pénzt az embereknek”, vagy „nagyobb beleszólást Brüsszelnek a magyarok dolgaiba”, ezért

az egyetlen közös pont legfeljebb az örökzöld sláger lehet. Vagyis az orbánozás.

Mint a Deep Purple-nek a „Smoke on the water”, ezzel nem lehet leállni. Ezt csomagolták most be az inkompetencia emlegetésébe az inkompetensek klubjában.

Csakhogy van itt némi ellentmondás. Az új szöveg az, hogy a miniszterelnök a pánikgombot keresi, nem képes cselekedni, a pandémia tombol, a kormány mégis csak megkésett látszatintézkedéseket hoz. Legfeljebb.

Más kérdés persze, hogy a jelenlegi karanténszabályok, az egészségügyi béremelés és kapacitásnövelés, a folyamatosan érkező gazdasági segítségek mennyire számítanak „látszatnak”, ám ez a szólam az előzőhöz, s nem csak a valósághoz képest disszonáns. Az ugyebár

tíz évig másról sem szólt, mint hogy itt diktatúra van. Ha úgy tetszik: túlkormányzás.

Most ugyanarra a Fideszre mondják, hogy nem csinál semmit, amelyről eddig azt mantrázták, hogy túl sok mindent csinál.

Bezzeg a moslékellenzék (copyright by Soproni Tamás)! Ők például befogott orral összefognak, és közösen indítanak egy judapestező képviselő-jelöltet a borsodi időközi választáson. Vagy lepatkányoznak, lehülyéznek pármillió szavazót, egy álmentős félbolond nőt idézve lövik az egészségügyet, egyik nap járványügyi lazítást, másnap szigorítást követelnek, statisztikát hamisítanak, polgármesterként pedig csalókat bíznak meg pénzügyi átvilágítással, járvány idején arculatot terveznek, no meg adót emelnek és felesleges bicikliútakat festenek fel.

Gyurcsány mindehhez még hozzá teszi: ők jobban kormányoznának. Ez lenne tehát a cselekvés politikája, szemben a kormányzati semmittevéssel, az akcióképesség a bénultsággal szemben. Hadházy hírhedt parlamenti tábláját idéznénk, de azért azt mégsem. Mindenesetre a kormányt tétlenséggel és bátortalansággal vádolni több mint nonszensz. Kamu.

Úgyhogy kedves ellenzék, hahó, észhez kéne térni!

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meggyőződésem, hogy az ellenzék sokkal alattomosabb, pusztítóbb és gonoszabb, mint a COVID vírus.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2020. november 13. 11:34

Térj vissza abból az álomvilágból ahol most élsz a való világba és szembe jön veled a valóság.
Az ellenzék -hozzád hasonló emberek által megválasztott- képviselői teszik a dolgukat.
Ahogy a Fidesz is tette azt ellenzékben. Az ellenzék dolga az, hogy kritizálja a mindenkori kormányt és felhívja a figyelmet az esetleges hibákra. Mint ahogy most a túl késő coviddal kapcsolatos intézkedések miatt érkezik sok kritika a részükről.
Csak a cikk szerzőihez hasonló seggnyalók gondolhatják azt, hogy az ellenzék a covidnak szurkol.

Válaszok:
vendelin | 2020. november 13. 11:42

Az ellenzék dolga a kormánykritika, ez rendben van. De az én rendkívül egyszerű vidéki világomban azt tanították, hogy a folyamatos kritika kevés, ha nincs mellé alternatív javaslat is téve, illetve ha nem párosul önreflexióval. Én ennél az ellenzéknél egyiket sem látom. Kihasználva egy súlyos válsághelyzetet, igyekszik politikai tőkét kovácsolni magának. Azt mondom, még ez is beleférhet. De az az agresszív, '50-es évek Szabad Népét felidéző stílus, amellyel teszik, egész undorító. De még férjen bele ez is. De az álhírek kamuvideók, kamustatisztikák szerintem túlmutatnak a kormánykritikán.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2020. november 13. 11:58

Majd ha tudsz idézni, hogy ki szurkol a covidnak, akkor vitatkozhatunk.
De ez amit itt és most írsz, ostobaság amivel a hívek hergelik egymást és magukat.

Te már nem emlékszel arra, hogy mit tett és mondott a Fidesz mint ellenzéki párt.
Én még emlékszem. Pontosan azt, amit te most az ellenzék szemére vetsz.

Válaszok:
vendelin | 2020. november 13. 12:14

Tényleg máshogy emlékszem. Szerintem a Fidesz ellenzéki teljesítménye messze jobb volt. Megszervezte magát, polgári köröket hozott létre, kormányképes alternatívát dolgozott ki. Persze mindenki mindenre úgy emlékszik, ahogy politikai ízlése emlékezni engedi, tanította.

Tehát még mindig nem tudod igazolni azt, amit állítasz.
Nincs több kérdésem. Vagdalkozz tovább nyugodtan. Csak saját magadat járatod le.

Idézz légyszí`!! Ne csak vagdalkozz!
Amúgy nekem úgy van bandám ,mint neked ajánlásod Sorostól.

Vigyázz, ne legyél ideges, mert akkor megsérülhet az a maradék 8-10 agysejted és akkor nagy lesz a baj!!!!!
Nagyon kezded belelovagolni magadat egy másik világba, ahol csak a Párt és más senki!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés