Az osztrák rendőrség továbbra is egyetlen merénylőből indul ki

2020. november 10. 14:46
A nyomozók továbbra is vizsgálják, pontosan miként jutott el a gépkarabéllyal, maroklőfegyverrel, késsel és lőszerekkel felszerelkezett támadó a belvárosba.

Gerhard Pürstl osztrák rendőrfőnök szerint semmi jel nem utal arra, hogy voltak tettestársai annak a húszéves férfinak, aki november 2-án négy emberrel végzett és többeket megsebesített Bécs belvárosában. Pürstl az Ö1 osztrák rádióadónak kedden azt mondta: nem találtak arra bizonyítékot, hogy bárki is segített a merénylőnek eljutni lakásából a tett helyszínére.

A nyomozók továbbra is vizsgálják, hogy pontosan miként jutott el a gépkarabéllyal, maroklőfegyverrel, késsel és lőszerekkel felszerelkezett támadó a belvárosba. Pürstl kitérő választ adott arra kérdésre, hogy elkerülhető lett volna-e a terrorcselekmény, ha az alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal hatékonyabban végzi munkáját. Az incidenst egy vizsgálóbizottságban és közszolgálati jogi fórumokon is kivizsgálják.

November 2-án egy észak-macedóniai albán családból származó osztrák férfi négy embert megölt és huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában. Az elkövetőt a rendőrök lelőtték, a helyszínen életét vesztette. A támadást az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beszopták szegény labancok, de mostantól így kell élni a legélhetőbb városban. Ha valahol Európában muszlimokat sértő balhé van, például megjelenik egy karikatúra vagy gúnyversike Mohamedről, akkor Bécsben be kell vonulni az óvóhelyre, mert a 200+ ezres muszlim közösségben biztos akad legalább egy, aki Allah dicsőségére áhítozik, és van gépfegyvere is hozzá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés