Nyugtalanítja a bécsi zsidókat az utcákon megjelenő iszlamista terror

2020. november 5. 7:51
A bécsi zsidó közösség vezetőit meglepte az osztrák főváros utcáin tomboló gyilkos gyűlölet.

Az Európai Rabbik Konferenciája közleményben sürgeti a radikális muszlim csoportok szigorúbb ellenőrzését – írta meg a Neokohn. A bécsi terrortámadás zsidó visszhangjáról közölt összeállítást a zsido.com.

Yaakov Frenkel, a bécsi zsidó közösség elöljárója az Arutz7 izraeli lapnak a következőkről számolt be: „Bécs hosszú éveken keresztül a világ egyik legbiztonságosabb városának számított. Ez az eset meglepetésként ért minket is és a rendfenntartó erőket is” – mondta Frenkel, aki szerint nem a zsidó közösség volt az elsődleges célpont, de ezzel együtt a zsidók között nyugtalanság lett úrrá. „A merénylet éjjelén kezdődtek a járvány miatt bevezetett korlátozások. A terrorista éppen akkor akart támadni, amikor tömegek ültek a szórakozóhelyeken, hogy kihasználják a zárlat előtti utolsó órákat. Feltehetően ezért esett a választása erre az időpontra. Maximalizálni akarta az áldozatok számát” – magyarázta Frenkel.

A zsidók félnek

A zsidók félnek, különösen, ha iszlamista terrorcselekményről van szó. Az intézményeink mindegyike bezárt, és azt a tanácsot kaptuk, hogy ne hagyjuk el az otthonainkat. Az állami szervek az iskolák bezárásáról is döntöttek. Ez egy nehéz helyzet, különösen a zsidók számára” – tette hozzá. Frenkel elmondta azt is, hogy a zsidó közösség körül teljes a készültség. „Még várjuk a biztonsági erők vizsgálatának eredményét. A hitközségi és az állami biztonsági szervek között teljes az együttműködés. Jelenleg a legnagyobb készültségi fokon áll mind a város, mind a zsidó intézmények védelme. Azt gondolom, hogy a merénylet miatt lesznek változások a a mindennapi életben, de azt még nem tudjuk, hogy pontosan mi várható” – mondta Frenkel.

Oskar Deutsch, a Bécsi Zsidó Hitközség elnöke szerint nem zárható ki az antiszemita indíték: „A merénylet a központi zsinagóga közelében kezdődött, így elképzelhető, hogy az iszlamista támadónak antiszemita indítéka is volt. Ebből is látszik, hogy az antiszemitizmus, mely a radikális iszlám egyik alappillére, nemcsak a zsidókra veszélyes, hanem mindenki számára, akinek fontos a szabadság, a demokrácia és a humanista értékrend”.

Szigorúbb ellenőrzést kérnek

Az Iszlám Állammal szimpatizáló, albán származású elkövető azonosítása után az Európai Rabbik Konferenciája (CER) közleményt adott ki, melyben a radikális muszlim csoportok szigorúbb ellenőrzését kérték. „Fontos lenne tudni, hogy miről prédikálnak a mecsetekben és más imahelyeken, és hogy ki finanszírozza őket, továbbá melyek azok a külföldi szervezetek, melyek efféle szörnyű tettekre biztatnak és miként használják ki a közösségi média által kínált lehetőségeket. Nagyobb ellenőrzésre és átláthatóságra lenne szükség. A vallásos vezetőket Európában kellene képezni és végzettséghez juttatni. Elengedhetetlen, hogy lojálisak legyenek a helyi törvényekhez és elkötelezetté váljanak a tolerancia és a béke iránt” – írta Pinchas Goldschmidt rabbi, a CER elnöke, és kifejezte sajnálkozását a „brutális terrorcselekmény miatt”.

 

Fotó: Virágot és gyertyát tartanak kezükben emberek a Bécs belvárosában elkövetett merénylet helyszínén tartott gyertyás virrasztáson 2020. november 4-én, ahol két nappal korábban egy albán származású iszlamista férfi egy bécsi zsinagógánál lövöldözött és négy embert megölt, huszonkettőt pedig megsebesített. MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudják, hogy a legélhetőbb város? Nincs itt kérem semmi látnivaló.

Persze. Kutyabajuk se lehetett. Le volt kenve:
Rüdiger Hitzkopf szász zsoldoskatona visszaemlékezéséből Buda visszafoglalásakor, 1686 őszén:
Néztük, néztük három hónapon át vagy nyolcvanezren odalent a vár alatt, hogy mi mindent lehet majd kihordani azokból a mecsetekből. Ha ugyan a magyar hajdúk meg a talpasok meg nem előznek bennünket. Mert azok az ostromkor mindig elöl mentek, meg sokan is voltak, úgy 14-15 ezeren. … Még jó, hogy derék vezéreink őket szánták ágyútölteléknek. Hadd hulljanak.
Végre az aszályos hőség után, szeptember másodikán megvettük kínkeservvel Budát, azt a hullabűzös, nyomorúságos ólat. Én jártam benne, mielőtt leégett. Volt benne vagy kétszáz romos ház, egy sereg kaszárnya meg fürdő. …Tisztességgel leihattam magam. Az jó, egyedül az jó a pestis ellen. Mert a döghalál a várban persze benne volt. Fel is égették hát a várost a háromnapi szabad rablás után, ami nem ért semmit. Annyi tenger zsoldosnép néhány száz zsidó kereskedőt tudott csak megkopasztani. Ölni nem is volt szabad, csak csigázni. Én meg még erről is lemaradtam.”
Forrás: Lengyel Balázs: A török Magyarországon, Móra Ferenc könyvkiadó, 1975, 145-46.old.

Antifa-tüntetés, Bécsben, zsidóság által szervezve?
Kizárt.
"A bécsi zsidó közösség vezetőit meglepte az osztrák főváros utcáin tomboló gyilkos gyűlölet."
Meglepte?
Egy zsidó közösség vezetőit SEMMI NEM LEPHETI MEG, tehát a hír vagy
hazugság, vagy
tévedés.
Vagy provokáció, pontosabban: ön-provokáció, ha érthetőbb így...
Mi az ön-provokáció?
Amikor bántanak, bántanak, bántanak
és bántanak.

"a momentumos politikus szerint 'Orbán továbbra is nem létező démonokkal harcol' "

https://mandiner.hu/cikk/20201..

Szóval ne nyugtalanítsa őket. Ahelyett, hogy nyugtalankodnának, inkább nyugodjanak meg, és megkettőzött erőfeszítéssel integráljanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés