Terror Bécsben

2020. november 2. 21:03
Hétfő este terrortámadás vette kezdetét Bécsben.

Lövöldözést és áldozatokat jelentett egy videón Hanalya Naftali osztrák közel-kelet szakértő. A lövöldözésről több újság is azonnal beszámolt, az osztrák belügyminisztérium szerint többen megsérültek, egy ember pedig meghalt. 

 

 

 

A közösségi médiában közzétett felvételeken az látszott, hogy az emberek fedezéket keresnek, mivel lövések hallhatók a háttérben. Egy ember kiabálása hallatszik, miközben szirénák  szólalnak, egy gyalogos a kerékpártároló mögött elesik. Rendőri járművek villogó fényei is láthatóak a videón is láthatók. Ausztria belügyminisztériuma közölte, hogy az eset következtében egy ember meghalt, többen megsebesültek.

Oskar Deutch, a bécsi zsidó hitközség elnöke azt mondta a Kurier híroldalnak, hogy a város egyik zsidó intézménye sem sérült meg. A támadás idejekor zárva voltak, senki nem tartózkodott bennük, és felszólította a zsidó közösség tagjait, hogy maradjanak távol a helyszíntől. Nem tudta azonban megerősíteni, hogy célpontok voltak-e a lövöldözés során, a rendőrség szerint azonban a támadás egyértelműen a zsidó közösség ellen irányult. Eddigi hírek szerint heten sebesültek meg, és az egyik támadót lelőtték, a másik épp menekül. 

 

 

A helyszínen, a Schwedenplatz környékén most hatalmas a rendőri készültség, a hatóságok pedig felszólították az ott élőket, hogy maradjanak otthon, aki teheti, kerülje a környéket, és senki ne posztoljon fotót és videót. Karl Nehammer belügyminiszter megerősítette, hogy terrortámadás történt. Eddig hét áldozatról számoltak be a hatóságok. Az egyik tettes felrobbantotta magát. A lövöldözésben egy rendőr súlyosan megsérült. Az osztrák hírügynökség a belügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy az egyik támadót lelőtték, a másik szökésben lehet.

Az első jelentések szerint egy zsinagóga közelében rálőttek egy rendőrre. A rendőrség viszonozta a tüzet, a meglőtt rendőr életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrség lezárta a belvárost, a közlekedést és a metrómegállókat is. Osztrák lapértesülések szerint a rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes vagy a tettesek ellen.

A Kronen Zeitung azonban úgy tudja, az elkövető felrobbantotta magát. Ez utóbbit a rendőrség még nem erősítette meg, a Twitteren azt írták, hogy mindenki kerülje el a belvárost – írta az Euronews.

 

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elszigetelt eset. Nem szabad, hogy emiatt elhatalmasodjon a nyugaton az isztofóbia.

Orbán épp Grazban volt gyógykezelésen, amikor is beöltözött apácának. Mindezt csakis azért, hogy a békés iszlámokat provokálja!

Eddig az osztrákokat azért elkerülték ezek az esetek. Na mindegy, a multikulti helyeken előbb utóbb felüti a fejét a béke vallása.

Tiltsátok már le a ezeket a pondró trollokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés