Koronavírus következtében elhunyt Balogh Lajos Paci

2020. november 2. 16:09
A közismert folkzenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő 28 éves volt.

A Roma Sajtóközpont – Roma Press Center Facebook-oldalán közölte, hogy koronavírus következtében elhunyt Balogh Lajos Paci, ismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő.

A bejegyzésben közlik, hogy Balogh „néhány nappal ezelőtt a Facebook oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba került COVID-19 fertőzéssel. Később arról szóltak a hírek, hogy állapota súlyosbodott, lélegeztető gépre került. A fiatalember halálát rokonai erősítették meg.”

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez borzasztó, szerencsétlen ember, szerencsétlen szülők!

Nyugodjék Békében! A megdöbbentő az, hogy mindössze 28 éves volt.

A svédek nem engedték teljesen szabadjára a járványt tavasszal. Tudomásom szerint az egyetemi és a középiskolai oktatás digitálisan ment, meg volt valamilyen 50 fős korlát is.

Svédországban a csütörtöki legfrissebb adatok szerint újabb csúcsot ért el a koronavírus-járvány terjedése, és emiatt több körzetben azt tanácsolják a lakosoknak, hogy ne használják a tömegközlekedést és a közösségi helyszíneket.

A közegészségügyi intézet tájékoztatójában 24 óra alatt 3254 új, megerősített fertőzés szerepel, ami a legmagasabb adat a járvány kitörése óta. A 10,3 millió lakosú országban nagyjából 121 ezerre teszik a fertőzöttek összesített számát, és 5943 ember halt meg a betegségben.

Azért nem írták, mert nem találtak nála betegségre utaló jeleket.

Balogh Lajos "Paci" önkormányzati képviselő, roma aktivista három hete került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Noha hétvégén kicsit javult az állapota, a vírus a tüdeje után a szívét is megtámadta, hétfőn hirtelen lett rosszabbul, majd kora délután elhunyt. Baloghot a VIII. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti.
Vasárnap még vidáman újságolták az orvosok a 28 évesen elhunyt Balogh Lajos "Paci" édesapjának, hogy javult fia állapota - mondta a hvg.hu-nak Balogh Lajos közeli barátja, a Dikh TV-alapító Balogh Elek. A VIII. kerület önkormányzati képviselőjét, ismert roma aktivistát három héttel ezelőtt vitték be koronavírus-fertőzés miatt kórházba, ahol hamarosan lélegeztetőgépre került. Egyszer még levették róla, majd ismét rosszabbul lett.

Múlt héten tudtam vele beszélni, de pénteken súlyosbodott az állapota, visszakerült a gépre, és mesterségesen altatták. A koronavírus miatt csak a tüdeje 25 százaléka működött, a vérében kevés volt az oxigén. Bár a tüdeje már gyógyulgatott, ma reggel hirtelen tovább súlyosbodott a helyzet, miután a szívére is ráment a vírus, újra kellett éleszteni, majd kora délután elhunyt."

https://hvg.hu/itthon/20201102..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés