Franciák voltak

2020. november 2. 15:17

Balázs Gábor
Mérce
Az európai iszlámgyűlölet újabb muníciót kapott.

„A legújabb franciaországi merényletek (egy tanár lefejezése és a nizzai támadás) a maguk barbár kegyetlenségével igen hatékonynak bizonyultak, hiszen pontosan kiváltották azokat a következményeket, melyekért elkövették őket: az európai iszlámgyűlölet újabb muníciót kapott, a muszlim francia polgárok újra a vádlottak padjára kerültek, ismét bizonygatniuk kell lojalitásukat, ami bizonyára nem segíti honpolgári érzelmeiket. És még persze vak és világtalan, azaz Erdoğan-Macron tragikomikus diplomáciai csata is lett a dologból. Azaz: a világunk megint rosszabb hely lett egy kicsit.

Október 16. óta nem telik el úgy nap, de talán óra sem (még úgy sem, hogy mintha koronavírusügyben lenne nagyobb baj az országban), hogy Macron és kormánya ne jönne elő újabb betiltásokkal és bezárásokkal, újabb és újabb elképesztő mondatokkal, azaz ne használná ki iszlamofób ámokfutásra a helyzetet.

Nem csak igen veszélyes szavakkal való felelőtlen dobálózásról van szó (nem is hatástalan a dolog: a mecsetek rongálása olyan mindennapos, hogy be sem igen számol már róla a sajtó, de legutóbb Párizsban támadtak rá iszlám fejkendőt viselő nőkre), hanem az iszlámot illetően lényegében a szélsőjobboldal programjának megvalósításáról, valamiféle háborús propagandával kísérve, amely külön jól hangzik ebben a kijárási tilalmas, rendkívüli állapotos kutyavilágban.

Az iszlamofóbia (most nagyon röviden, máshol részletesen foglalkoztunk a jelenséggel) a rasszizmus egy speciális formája, amely a muszlim vallásúakat és az ebbe a közösségbe születetteket, férfiakat és nőket egyaránt, függetlenül vallásos elköteleződésük fokától vagy egyáltalán lététől, különleges jegyekkel ruház fel: hajlam az erőszakra és az erőszakosságra, a férfiuralom gyakorlására vagy elfogadására, az intoleranciára, az irracionalitásra, a vak alávetettségre és így tovább.

Az iszlamofóbia része, hogy képviselői be kívánják tiltani, vagy lehetségességig korlátozni az iszlám vallás minden kulturális jelét (öltözködés, konyha, életmódbeli szokások)  is országukban. Az iszlámgyűlölet ezen formája természetesen kulturális-eszmei-ideológia gyökereit tekintve a gyarmatosító rasszizmusból származik, de nem kevés közös elemmel bír a XIX-XX. század antiszemitizmusával is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Természetesen a szerző világa nem a brutális gyilkosságok miatt lett rosszabb, hanem azért, mert szerinte most a teljes muszlim populáció a vádlottak padján ül. Persze ha a "pedofil papok" miatt a teljes kereszténység van elítélve, az nem teszi a világát rosszabb hellyé. Hányinger.

Nem mi vagyunk iszlamofóbok, hanem ti vagytok iszlamofilek. Veszélyes betegség, a fej akár le is válhat a testről.

Orbánnak szerencséje van, mert a liberálisok mind elmebetegek?

Ez egy retek bolsevik. A nizzai merénylő mitől volt francia? Állítólag Lampedusán keresztül érkezett Franciaországba, pár hónapja.

Indexről: "Franciaországban iszlamista szélsőségesek 2015 óta eddig több mint 250 terrortámadást hajtottak végre, ..." de persze nem szabad elszigetelt esetekből megítélni az iszlámot. Mert az iszlamofóbia. Ha félsz a kobra kígyótól, az nem józan ész, hanem kobrafóbia.

Csak tudnám, hogy akkor ezek az irtanivaló bolsevik retkek mi a fasztól félnek úgy a nácizmustól? Nem minden náci gyilkolt, nem Hitler alapján kéne megítélni őket! Szörnyű ez a mindent elborító nácifóbia!

De börtönnel már fenyegeti gyűlöletbeszéd miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés