Ausztrália túl van a koronavíruson?

2020. november 1. 14:55
Közel öt hónapja először Ausztráliában egyetlen új helyi fertőzés sem történt.

„A szombat estét megelőző 24 óra az első nap június 9-e óta Ausztráliában, hogy egyetlen új helyi, vagyis az ország lakosságán belüli koronavírus-fertőzés sem történt” – jelentette be Greg Hunt egészségügyi miniszter.

A szombati napzáró időpont után regisztráltak egy új helyi megfertőződést, de az már a következő nap statisztikájába számít bele –tette hozzá az AAP ausztrál hírügynökség. Az országos adatokból következően Victoria államban sem volt új fertőzéses eset, de haláleset sem, pedig hónapokon át az ország nagy gócpontjának számított. Szerdán ért véget az állam fővárosának, Melbourne-nek a csaknem négy hónapon át tartó zárlata. Időtartamát tekintve ez volt az egyik leghosszabb járványügyi zárlat a világon. Ausztráliában eddig 27,5 ezer fertőzést regisztráltak, arányaiban sokkal kevesebbet, mint más fejlett országokban. A halálesetek száma 907, ennek csaknem kilencven százaléka a második legnépesebb Victoria államban történt.

(MTI)

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a szomorú, hogy mi is túl voltunk rajta, óvatos szigorral meg lehetett volna védeni az eredményeket.

Irígylem a szigetlakókat (ideértve a kontinens méretű szigeteket is), de a földrajzi adottságot kőkemény munkával meg is kellett ragadni, ezért a gratuláció is jár.

Nyilván, de azért lásd be, hogy kisebb döntéseket kellett akarniuk.

Ha 20 év felett vagy, akkor érezni fogod a tüneteket. 3 hónap után is jó eséllyel tart a védettség, az IgG-szint értelemszerűen csökken, de a védettséget a memóriasejtek jelentik. Diftéria elleni keringő IgG sincs túl sok a vérünkben, mégis tart a védettség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés