Álmentős videó: tovább nyomoznak

2020. november 2. 10:17
Lassan fél éve tart az eljárás Korózs Lajos elhíresült felvétele miatt. Az MSZP-s politikus továbbra is aktív, javaslatára a népjóléti bizottság kedden meghallgatja az operatív törzset.

Még mindig nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az MSZP-s Korózs Lajos által közzé tett álmentős videó miatt, az ügyben továbbra is csak egy gyanúsított van – tájékoztatta a Mandinert megkeresésünkre a rendőrség.

A rémhírterjesztés miatti eljárás megindítását júniusban jelentette be az ORFK, az ügyben az Emmi tett feljelentést, miután a hírhedt videóban szereplő Németh Athináról kiderült: sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközpont nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is határozottan cáfolta, hogy a hölgy valaha is dolgozott volna náluk.

Korózs utóbb teljes egészében Németh Athinára tolta a felelősséget,

s így magyarázkodott: amennyiben az ápolást végző nő valóban nem az, akinek állította magát, és ezzel félrevezette a nyilvánosságot, „úgy azzal kárt okozott a hazai közéletnek és az MSZP-nek, ebben az esetben vállalnia kell a felelősséget”. Az egyetlen gyanúsított maga Németh Athina, akinek a járvány első hulláma idején a kórházakból hazaküldött, s emiatt elhunyt betegekről szóló hazug történetét más baloldali politikusok, például Szél Bernadett is átvette. Nem mellesleg a minap Korózs párttársa, Molnár Zsolt is kipróbálta az álhírgyártást.

Korózs Lajos egyébként azóta sem mondott le, pártja kiállt mellette, az etikai vizsgálatot egyetlen nap alatt lezavarták, és továbbra is vezeti a parlament népjóléti bizottságát. Ráadásul a minap bejelentette a testület összehívását, kezdeményezve az operatív törzs tagjainak meghallgatását.

A Fidesz jelezte, bár Korózst méltatlannak tartják a bizottság vezetésére, a meghallgatást támogatják, hiszen ilyenre korábban is volt példa. A parlament honlapja szerint

a bizottsági meghallgatásra kedden délután kerül sor.

Az MSZP-s politikust egyébként előszeretettel szerepelteti a tavalyi önkormányzati választáson feltűnt, ezalenyeg.hu hírportál is, amelyen névtelen cikkekben támadják hónapok óta a kormányzati járványkezelést. Tavasszal például „tömeges gyilkossági kísérletnek” titulálták a kórházi átszervezéseket. Ismeretes: a 2019-es kampány idején a közösségi médiában tízmilliókat költő portál felelős kiadója az Oraculum 2020 Kft., melynek tulajdonosa és ügyvezetője Páva Zoltán, a volt MSZP-s komlói polgármester fia. A Magyar Nemzet korábban megírta, ifjabb Páva Zoltán 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt, egyik cége, a Medich-Technik Bt. csaknem ötmillió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért 2008-ban.

Az oldal főszerkesztője, Zentai András pedig az Együtt kommunikációs csapatának tagja – ahogy maga fogalmazott: Bajnai sajtósa – volt, és 2010 előtt szintén feltűnt a Miniszterelnöki Hivatalban. Aligha meglepő, hogy tavaly ősszel közösségi oldalán a korrupciós botrányba keveredett MSZP-s Gajda Péter kispesti polgármester támogatására buzdított.

További cikkeinket a témában itt találja.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazug komcsi disznó.

Látom, fájlalod, hogy Kórozs Lajos akciója nem járt a várt eredménnyel. Az a kérdés például még tisztázásra vár, hogy Kórozs kezdte ezt a hazugságot és keresett valakit, aki eljátssza a mentőápoló szerepét? Mert elég valószínűtlen, hogy egy ilyen primitív nő találja ki ezt a műveletet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés